180130

(Fotot ovan: Adam Ström)Vilken fantastisk tisdagskväll på Solvalla! Två hästar till start, båda gick ut i varsin avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie.


Baronesse Ima inledde i dom 4-åriga stonas avdelning och där gjorde hon det enkelt för sig via melodin spets och slut! Baronesse är som vi vet sylvass från start och med spår 1 bakom bilen var det ingen snack om saken. Baronesse nådde femhundringen på 11.8 och tuffade på i fortsatt hårt tempo vid varvpassering. Fick tryckare i omgångar men gav sig inte och kunde vinna relativt enkelt med 1 längd till godo på nya fina rekordet 1.14,5a/2140.


Segern belönades med 300 000 kr, det var seger nr 5 på 11 försök och hon har nu tjänat drygt 477 000 kr.


Vi sänder ett stort grattis till gänget kring Baronesse Ima, Stall Baronesse - Easy, och självklart även ett stort grattis till hennes skötare Linn Stolt!Därefter startade 4-åriga M.T.Malkin i avdelningen för hingstar och valacker. I vanlig ordning satt ägare Göran Wester i vagnen och trots att man inte kunde ana resultatet med varvet kvar så fanns Malkin med på linjen och slutade tvåa. Under loppets gång var Malkin placerad i kön invändigt, lyckades trixa sig ut och förbi galopperande hästar och hade även tur på vägen med galopperande ekipage framför över upploppet. Gick ändå ruskigt fint med lucka och inte nog med 150 000 kr extra in på kontot så ordnade han ett snyggt personbästa via 1.13,5a/2140.


#BaronesseIma #MTMalkin