180203

Fyra hästar till start på Gävletravets breddloppsdag. Bottnas Cognac inledde med Sandra Nordemo i vagnen och gjorde en godkänd insats som femma på tiden 1.19,3a/2140. Har varit ifrån tävlingsbanan en tid innan detta och behöver lopp i kroppen för att komma igång.

På tur stod Cobbys Supervalue med Linn Stolt i vagnen. Cobbys kom från en månads tävlingsuppehåll men fick en sparsam resa på innerspåret och tackade för sig med en pigg spurt över upploppet när luckan kom kort innan mål.


Segertiden blev 1.17,8a/2140 och det blev en säker seger till slut med 1,5 längds marginal. Segern var hans fjärde i karriären och via förstapriset på 10 000 kr har han nu tjänat 99 500 kr på sina 11 starter i karriären.


Vi gratulerar Stall Cobby's samt skötare Catarina Damström till denna fina triumf!


Straxt därpå var det dags för Bottnas Dragon och Sandra Nordemo att ta sig an ovalen och denna duo ville inte vara sämre och efter en resolut styrning fram till dödens kunde dom koppla greppet över linjen och vinna med ett huvuds marginal. Tiden över mål blev 1.17,6a/2140 och karriärens tredje seger belönades med 10 000 kr.


Vi gratulerar Alf Nordemo, Norrtälje samt skötare Sandra Nordemo till denna seger!


Sist ut idag var Andromeda du Nord som tillsammans med Sandra Nordemo knep sjundepriset via tiden 1.17,2a/2140. Detta var första starten sedan oktober månad så lite ringrost var väntat i dagens start.#BottnasCognac #CobbysSupervalue #BottnasDragon #AndromedaDuNord