180227

Totalt fem hästar "rastades" från stallet under tisdagskvällen. Linn Stolt och Sandra Nordemo tog hand om tre av dom på Eskilstunas breddtrav. Där inledde Epona Hammering med Linn i sulkyn som tyvärr föll i galopp och förlorade sina chanser redan i ingången av första sväng. Det blev en diskvalificering och vi får åka hem och klura.


På tur att prova lyckan var Coktail Chip som placerades i 4 utvändigt av Linn. Styrdes ut för attack i tredjespår med knappa halvvarvet till mål och gick helt okej fram till femteplatsen på tiden 1.16,5a/2140. Tätt över linjen och hade lika gärna kunnat sluta på en tredjeplats. Trivs bättre med smyglopp än att dra tåget som första häst, och med det i bakhuvudet så gör hon det ändå bra.


Sist ut på Eskilstuna var Bottnas Cognac med Sandra i vagnen. Säker start från spår 9 och fick direkt positionen i rygg på ledaren. Satt kvar där från start till mål utan chans till lucka. Såg lite seg ut men gör sitt jobb och går i mål som sjättehäst fast bakom konkurrenter. Tiden över mål blev 1.18,7a/2140.


Andromeda du Nord skulle startat på Eskilstuna under kvällen även hon men en karledsinflammation satte stopp. Hon är snart åter på tävlingsbanan igen!På Solvalla höll Claes ställningarna. Där inledde treårige Upstart At Home i fin stil i kvalloppet. Tiden blev 1.20,0/2140 och Upstart skötte sig jättefint.


Med till Solvalla var även kämpen Cut Him Some Slack som sulade till konkurrenterna med en läcker spurtseger. Voltstart och därtill 40 meters tillägg är inte vad vi är vana att se Curre ta sig an, men trots att det inte var "optimalt" så slutade det hela med en läcker triumf.


Säker från start och hamnade tidigt i positionen som tredje häst i andraspår, dock långt ifrån loppets täthäst och det var inte förrens sista borte lång som andraspårshästarna knaprade in på täten, meter för meter. Curre kunde sitta still i sin position genom hela sista sväng och när det vankades upplopp och Claes gav full marschorder var det pigga ben som bar honom över mållinjen. Segermarginalen blev knapp men säker, endast nosen skiljde Curre ifrån 2:an. Tiden över mål blev finfina 1.13,6/2180 och insatsen belönades med 70 000 kr. Segern var Curres 16:e i karriären, 10:e sedan han kom till oss och värt att nämna i sammanhanget är att det nu endast saknas knappa 20 000 kr för att Curre ska kunna titulera sig miljonär!


I vanlig ordning sänder vi ett STORT grattis till kretsen kring segraren, ägande Certain Stable och såklart skötare Catarina Damström.


#EponaHammering #CoktailChip #BottnasCognac #UpstartAtHome #CutHimSomeSlack