180313

Kvällens tävlingar på Solvalla fick, pga. banunderlaget, flyttas till Mantorp istället. Våra hästar fick lite längre att resa men inget som ställer till det nämnvärt.


Inledde kvällen gjorde 3-årige Flaming Ace Sisu som stod inför karriärens andra start. Hon placerades som fjärde häst i ett väldigt utdraget fält och hundratalet meter skiljde henne och ledaren åt. Med ca 700 meter kvar till mål kastade Claes loss Essa och gav full marschorder i andraspår. I fin stil tog hon upp jakten på ledaren och förbättrade sin position på ett bra sätt. Slutade på en säker andraplats, ledaren gick det inte att göra något åt. Tiden över mål blev 1.18,6/2140 och det blev en rekordsänkning sedan debuten, trots något tungt banunderlag.


På tur stod Baronesse Ima som startade i Margaretas tidiga unghästserie för 4-åriga ston. Senaste starten var samma serie och det loppet vann hon ju. Nu hade uppladdningen inte varit riktigt lika bra. Karledsbekymmer satte stopp för det planerade loppet mellan dessa två så det blev längre mellan starterna än optimalt. Öppnade snabbt bakom bilen, fick positionen rygg ledaren och satt där under loppets gång. Hittade ut i kön i andraspår på sista bortre lång men blev som lite fast bakom trötta hästar. Väl med fritt över upploppet hade hon inte så mycket krafter kvar att ge och slutade oplacerad på tiden 1.16,7a/2140.


Därefter startade M.T.Malkin, även han var ute i samma serie senast, Margaretas för 4 åriga hingstar o valacker och där slutade han tvåa med en riktigt bra avslutning. Nu var det dags igen men denna gång fick vi inte samma resultat med oss hem, trots god insats. Chanserna minimerades redan i första sväng, högt tempo in i svängen och tyvärr kom Malkin i obalans och galopperade. Ställde sig och fullföljde loppet på ett bra sätt till sjättepriset på tiden 1.18,0ag/2140. I sulkyn satt som vanligt ägare Göran Wester.


#FlamingAceSisu #BaronesseIma #MTMalkin