180506

Fantastisk årsdebut på Visbytravet och av 4 möjliga chanser fick 3 besöka vinnarcirkeln!


Mr Maha, 3 år gammal och dagen till ära debut på tävlingsbanan, lade ribban direkt med en en överlägsen seger med 3,5 längd till godo. Loppet inleddes i tredje invändigt för att sedan smyga ut i dödens med varvet kvar. Kopplade grepp in på upploppet och när närmste konkurrenten galopperade blev segern enkel. Tiden över mål blev 1.17,7/2120 och triumfen belönades med 50 000 kr.


Vi gratulerar ägande Stall Knaborg samt Mr Maha's skötare Catarina Damström!Näst ut på banan var Cobbys Supervalue som inte tävlat sedan slutet på februari så att comebacka på tävlingsbanan och få tugga på i dödens blev lite för tufft. Slutade oplacerad på tiden 1.17,7/2620. Kommer gå framåt med lopp i kroppen!


Full form har dock Yieldson som visade fin skalle när han kämpade hem dagens andra seger. Resan blev fin, andra utvändigt och då framförvarande slog på en galopp i sista sväng var det bara att styra framåt. Ledaren var tappet men Yieldson närmade sig upploppet ned och vann sedan enkelt med en halv längds marginal. Tiden blev 1.15,9/2140 och segerchecken var 25 000 kr.


Detta var Yieldsons tredje raka seger och i vanlig ordning gratulerar vi ägande W Horse AB och Björn & Ulla Sjöström HB, samt skötare Sandra Nordemo.

Sist ut idag och därmed vår tredje segrare för dagen var Fortune Teller som gjorde braksuccé i comebacken efter drygt 7 månaders tävlingsuppehåll. Strul då loppet inledde med flera omstarter, behöll dock lugnet och gick iväg i fin stil i den giltiga starten. Hittade ner i rygg ledaren men valde ganska direkt att gå ut i dödens och fullföljde loppet utan rygg. Tryckte successivt upp tempot för att avsluta ensam på banan via 10,4 sista femhundringen.


Segermarginalen blev fina 3,5 längd och tiden, nytt banrekord för 4 år & äldre ston, 1.12,5/1640 voltstart. Segern belönades med 25 000 kr och Fortune har nu på 20 starter tjänat 470 000 kr. Håll tummarna att denna kapabla tjej får vara frisk och hel nu!


Vi gratulerar ägargänget bakom Fortune hos Easy KB, samt skötare Sara Norrström!


#MrMaha #Yieldson #FortuneTeller

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon