180525

Elitloppsfredag och därmed inledningen på en fantastisk travhelg! Vi hade ett gäng hästar till start och startskottet för dagen var treåriga Mr Maha som gjorde karriärens andra start. Efter fina debutsegern på Visby blev det hetluften direkt och Maha råkade ut för ett riktigt fenomen i sitt lopp som höll tempot uppe och lämnade inget vidare spelrum för konkurrenterna. För Maha blev det en svettig rekordsänkning då han kom i mål som tapper fyra på tiden 1.14,3a/2140 efter ett tufft lopp med tredjespår första 500 m för att därefter tugga på i dödens.


I loppet därpå visade Up To Me att hon är att räkna med även i tuffare omgivning då hon likt bästa sortens stridsvagn kämpade tappert utvändigt om ledaren hela loppet. Bjöd upp till kamp sista biten men räckte inte ända fram, utan fick nöja sig med andraplatsen som gav mersmak även den. Up To Me har varit sämst fyra på sina fem starter i karriären (2-2-0) och med dagens fina prispeng (100') kan hon ståta med 267 500 kr insprunget till sitt ägargäng Stall Upp Till Oss. Up To Me ordnade rekordsänkning även hon med tiden 1.14,0a/2140!

En mycket stilig prestation!


Därefter startade vi två hästar i amatörloppet. Ohh Etell kördes utav franske Justine Gorain och är klart ursäktad då löpningen blev alltför tuff med dödens i toktempo. Fin placering fick dock vår andra häst i loppet, Bottnas Dragon, som kördes utav uppfödare, ägare samt loppets sponsor, Alf Nordemo! En tredjeplats på nya rekordet 1.13,2a/2140 efter ett lopp främst som tredje häst i andraspår.


#MrMaha #UpToMe #OhhEtell #BottnasDragon

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon