180619


Start på olika banor och dagen inleddes på topp uppe i Bollnäs skogar där D'Laina läckert hämtade hem första årssegern i fin stil. Vägen till framgång blev en vilsam inledning i 2:a-3:e utvändigt, för att sedan kasta loss och ta plats i dödens med dryga varvet till mål. Satte klorna i ledaren ur sista sväng och på ett par tre steg var hon längder före de övriga. Tiden över mål blev 1.14,3a/2140. Detta var hennes sjätte seger i karriären och insatsen belönades med 25 000 kr och i och med denna summa på kontot har Laina nu gått över 500 000 kr intjänat!


Stort grattis till ägande Easy KB samt skötare Sara Norrström.


Efter Lainas seger blev det en enkel resa hem till hemmabanan Solvalla där tre starthästar väntade. Kvällen inleddes med Vahände och ägare Göran Wester i jollen. Kom iväg bra från start men blev lite generad av en häst som susade förbi utvändigt och föll i galopp. Orutin, men hängde på bra efter galoppen. Kommer undan för undan. Oplacerad 1.18,9g/2140.


Därefter startade Flaming Ace Sisu och hon svarade på nytt för en positiv insats. Snabb från start och landade direkt i dödens, utvändigt om loppets ledaren. Blev avlöst från positionen efter ca 500 meter körda och kunde fullfölja som 2:a utvändigt. Väl på sluttampen var det lite trötta ben, men hon kämpade storstilat och även om hon inte kunde rå på de två täthästarna så försvarade hon tredjeplatsen med besked. Tiden över mål blev 1.15,8a/2140.


Sist ut idag var Mogge Hall som strulat en del senaste starterna. Idag var taktiken invändigt lopp och gott uppförande, något som slog väl ut då det blev en felfri resa från start till mål. Däremot allt för långt bak i fältet för att kunna utmana. Knep sjundepriset på tiden 1.18,5a/2140.


#DLaina #Vahände #FlamingAceSisu #MoggeHall

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon