180703

Trav på flera banor. Vi börjar med rapport från våra två hästar som startade på hemmabanan Solvalla och inledde kvällen där gjorde Cut Him Some Slack som var åter på ovalen efter nära tre månaders tävlingsuppehåll. Curre visade fin löpvilja och utmanade direkt om ledningen, pressade en bit men backades sedan ner som andra häst på innerspåret. Loppet höll tufft tempo från start till mål och det syntes att han behöver lopp innanför västen innan han får upp flåset och kan utmana sista biten. Höll farten fint ändå och gick i mål på fina tiden 1.12,3a/1640, dock utanför placering.


Nästintill "familjetrav" idag då samma ägare, Certain Stable, även hade treåriga Flaming Ace Sisu som stod inför en tuff uppgift då hon startade i Margaretas Tidiga Unghästserie för 3-åriga ston. Placerades i tredje utvändigt under resans gång och valde att sitta kvar och köras på chans när attackerna kom på sista bortre långsidan. Det såg länge ut som att Essa aldrig riktigt skulle få lucka, men när den väl kom så spurtade hon med mersmak och svepte ett gäng placeringar fram till tredjepriset på bara ett tiotal meter. Tiden över mål idag blev 1.13,6a/2140 vilket är ett nytt personbästa!Samma kväll fick Linn Stolt chansen bakom två hästar på Eskilstunas breddtrav. Först ut här var Cobbys Supervalue som var nära en triumf efter ett lopp i ledningen. Slutstriden blev tajt och Cobbys fick tyvärr se sig besegrad med minsta möjliga marginal. En mersmakande andraplats dock, på tiden 1.16,4a/2140 efter nästan två månaders uppehåll.


Sist ut för kvällen var She's From Above som fick en svettig uppgift från dödens i ett lopp som avverkades i friskt tempo. Höll farten fint ändå till slut, men kunde inte utmana om tätplaceringarna och fick nöja sig med femtepriset på tiden 1.15,0a/2140.


#CutHimSomeSlack #FlamingAceSisu #CobbysSupervalue #ShesFromAbove