180711

En handfull hästar till start på Gotland, Visby.


Inledde gjorde Gotlandsfödda Bizzi Blizz som fick en otacksam inledning på loppet, laddades framåt från spår 8 och fick ta sig fram i vida spår innan hon nådde tredjespår och därefter blev släppt till ledningen med ganska precis 500 meter körda. Tufft tempo på loppet från början till slut och fick förståeligt tomt i tanken när det började dra ihop sig till slut. Slutade oplacerad på tiden 1.16,1a/2120.


På tur hade vi två hästar, Cobbys Heavensent samt Happy Romeo. Den förstnämnde hittade ner i rygg ledaren men galopperade tyvärr bort sina chanser innan fältet nått första sväng. Happy Romeo skötte sig desto bättre och trots tillägg kunde han bjuda på en fin prestation, serverad utav kusken Hanna Olofsson. Romeo placerades i fjärde utvändigt under loppets gång men kunde sedan kasta loss och bjöd på en attack i spåren som gav mersmak. Kämpade fint ända in i mål och knep tredjepriset på tiden 1.16,1/2140.


Därefter startade Baronesse Ima. Det var ingen lätt uppgift hon hade framför sig, 40 meters tillägg vilket självklart gav en position långt bak inledningsvis. Styrdes ut i tredjespår för attack med dryga varvet till mål, bjöds på rygg direkt men kunde inte riktigt följa sista biten utan höll mest farten. En bra insats ändå, hade många att runda och täten höll hårt tempo hela vägen. Slutade på femteplats på tiden 1.14,7/2160. Nyttigt med volt och tillägg för Baronesse som normalt är en startkatapult av rang och lätt blir hetsig med för mycket auto på följd.


Sist ut var Fortune Teller som hamnade lite tokigt på det i loppet. Återfanns i fjärde utvändigt och letade sig framåt på sista bortre lång, såg ut att få fritt och började få upp farten men ekipage täppte till utvändigt och efter det kom hon aldrig loss på nytt. Gick i mål med fin fart bakom hästar, tussarna kvar i öronen. Slutade fyra idag, ett par noshår från tredjepriset. Tiden blev 1.13,6a/2120.


#BizziBlizz #CobbysHeavensent #HappyRomeo #BaronesseIma #FortuneTeller

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon