180723

Full busslast upp till Rättvik och inledde tävlingarna för våran det gjorde treåriga duon Upstart At Home och Mogge Hall. Upstart hade det bättre spåret av dom båda och tillsammans med sin vikarierande kusk Jorma Kontio hittade han smidigt ner i andra utvändigt, för att kort därpå ta plats som tredje häst på innerspåret. Mogge Hall inledde från spår 12 och lotsades fram till positionen som femma på innern.


Mot sluttampen var det ett samlat fält där Upstart tyvärr satt fast med hästar omkring sig, en femteplats blev det på tid 1.15,5a/2140, nytt personbästa, medans Mogge Hall hade hittat ut och spurtade i vida spår utan att nå fram till pengaplacering, tiden här, 1.15,8a/2140 blev även det ett nytt personbästa. Två fina insatser i skymundan.


Därefter startade Fortune Teller som dängde till med en svettig insats i en riktig fartfest. Hittade position i andra utvändigt och behöll den platsen till varvning där hon styrdes fram mot dödens. Kopplade grepp om ledaren in på upploppet men fick ge sig i segerstriden mot en friskt spurtande konkurrent. Andraplatsen gav dock mersmak och tiden över mål nya snygga rekordet 1.10,7a/1640.


Sist ut idag var Cut Him Some Slack som startade från spår 1 bakom bilen. Snabb inledning där han försökte hålla grepp om ledningen men blev passerad och styrdes direkt ut i dödens för ett försök att ta ledningen på nytt. Fick då svar, och backades åter ner som andra häst på innerspåret. Fastnade lite bakom trött häst och tappade viktig mark på täthästarna, avslutade ändå fint och fick med sig femteplatsen på tiden 1.12,7a/1640.


#UpstartAtHome #MoggeHall #FortuneTeller #CutHimSomeSlack

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon