180724

Ett gäng hästar till start på hemmabanan Solvalla idag. Capone Sisu inledde i "Ladies First" ett internationellt damlopp och kusk idag var Charlotte Myren Tuverud. Tillsammans fick de en snabbstart bakom bilen och hittade fram till täten. Släppte positionen efter 500 meter körda och återfanns efter ännu ett ledarskifte kort därpå som tredje häst på innerspåret. Fastnade tyvärr bakom hästar sista biten men backade sig fri och spurtade med mersmak fram till femteplatsen på tiden 1.15,7a/2140.


Flaming Ace Sisu startade därefter i Sommarfavoriten för ston och hon visade läcker startsnabbhet då hon med lätthet tog hand om täten. Behöll positionen första varvet och släppte därefter taktpinnen för att spara lite krafter i rygg på ledaren. Hade lite svårt att växla om när tempoökning skedde på sista bortre lång och fick i samma stund lite trafikproblem med hästar runt omkring, var dock en av 6 i en klunga som stack iväg och slutade sedan på en tapper femteplats av dessa på tangerat personbästa 1.13,6a/2140.


Sist ut var Jaguar Dream som startade i Sommarfavoriten vilket dessutom var första testet för Gunde över kriteriedistansen. Inledde i andra utvändigt men skickades fram till dödens med knappa 1200 meter till mål. Tröttnade något till slut i en snabb avslutning och fick nöja sig med sjättepriset, dock i fin stil på tiden 1.14,7a/2640.


#CaponeSisu #FlamingAceSisu #JaguarDream

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon