180805


Ett gäng hästar till start på Rommetravet där det hölls fina tävlingar med uttagningar till korta E3 som dragplåster. Vi inledde dagen med en toppinsats då Capone Sisu putsade till konkurrenterna via en säker spetsseger. Snabbstart till ledning och därefter var loppet över. Kunde vinna enkelt på nya rekordet 1.12,7a/1640. Segern belönades med 30 000 kr.


Vi gratulerar ägande WHorse AB, Enskede Gård samt skötare Linn Stolt!


På tur stod Alvena Utah som strulade bort chanserna med galopp innan bilen släppt iväg fältet. Bryt ihop och kom igen.


Jaguar Dream var först ut av E3 deltagarna och skötte sig strålande fram till tredjepriset och därmed en finalplats. Kom igenom fint från sitt tiondespår och hittade tidigt ner i andra utvändigt där han kunde sitta fram till upploppets början då Claes styrde ut knaprade in avståndet mot täten. Avslutade raskt och tog ett säkert tredjepris via svettiga tiden 1.12,0a/1640


Därefter startade Vine Vision som fick en trist nolla i statistiken utan att presterat dåligt på något vis. Fin från start och hittade direkt ner i tredje invändigt där han kom att sitta loppet ut. Brett fält svängde in över upploppet och Vine Vision fick nöja sig med att gå i mål utan lucka med alla krafter kvar. Tiden över linjen blev 1.15,8a/2140


Up To Me var nästa treåring att försöka jobba hem en plats i finalen, denna gång avdelningen för ston. Spår långt ut på vingen och hamnade i vida spår innan hon hittade position i tredje invändigt. Lite trafikproblem därifrån och fick aldrig riktigt fritt spelrum. Kom i mål som sjätte häst på tiden 1.13,4a/1640 vilket är nytt personbästa.


Sist ut idag var Flaming Ace Sisu som även hon deltog i en uttagning till stonas avdelning av E3. Här fick drömmen om en finalplats ett abrupt slut direkt i starten då en galopperande konkurrent kraschlandade på vår häst. Att en större olycka inte hände i ett så samlat fält är otroligt. Väl tillbaka i stallet visade det sig att hon slagit upp en sårskada på ett ben, så nu väntar en tids sårvård innan hon är tillbaka på banan.


#CaponeSisu #AlvenaUtah #UpToMe #JaguarDream #FlamingAceSisu #VineVision

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon