180818

Helgen fortsatte på Gävletravet som arrangerade V75 med E3 finaler som grädde på moset. Vi hade tre hästar till start och först ut var Alvena Utah som startade i E30 finalen, ett lärlingslopp och kusk idag var Johanna Lind. Utah har dock snöat in på att trycka till galopper bakom bilens vingar och det blev tyvärr utgången även i dagens lopp. Vi får fundera lite.


Därefter startade Bizzi Blizz som tampades med en på förhand svår uppgift från spår 12 bakom bilen. Hon inledde loppet som sista häst på innerspåret, men lyckades leta sig ut i andraspår med varvet kvar och hittade senare ut i tredjespår. När hon väl fick hyfsat fritt spelrum så blev det en snöplig galopp ur sista sväng, och hon var på tok för långt bak för att kunna reparera till någon slant. Dagens resultat oplacerad på tid 1.16,8ag/2140.


Dagens stora räddning kom i E3 finalen för hingstar och valacker där fine Love You sonen Jaguar Dream tog en svettig andraplats i tufft sällskap! Fick inget gratis under resans gång heller, från spår 7 öppnade han fint men blev det till trots hängande i tredjespår och jobbade sig framåt i den tuffa öppningen för att med dryga halvvarvet kört landa i dödens utvändigt ledaren. Där satt han loppet ut, knäckte ledaren men fick se sig själv slagen om segern från loppets favorit. Marginalen som skiljde dom åt var inte mer än 1 längd och tiden för denna fina uppvisning skrevs till 1.12,4a/1640.


462 500 kr var andrapriset värt och på sina nio starter i karriären har "Gunde" nu tjänat 743 000 kr med resultatet 2-4-1, alltid på pengar felfri! Även om det inte blev någon seger så förtjänar denna prestation ett stort grattis till ägare WHorse AB och Björn&Ulla Sjöström, samt Gundes skötare Linn Stolt!


#AlvenaUtah #BizziBlizz #JaguarDream

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon