180821

Trav på två banor och vi börjar rapporten med resultatet från vår hemmabana Solvalla där D'Laina inledde kvällen med sin lånekusk Björn Goop. Full fart från start till mål och vår Laina satt placerad som andra häst utvändigt. Såg lite seg ut genom sista sväng men plockade upp krafterna på nytt över upploppet och försvarade sig fint till fjärdeplatsen på tiden 1.12,4a/1640 vilket var nytt personbästa denna säsong.


Till start på Solvalla var även Upstart At Home där vi lånade in Jorma Kontio som kusk. Satt under resans gång som 4:e häst på innerspåret, gjorde det bra men tröttnade lite till slut på tangerat personbästa 1.15,6a/2140.


Desto bättre gick det på Bollnästravet där vi hade tre hästar till start. Först ut var Sebastian Hall som följde upp sin fina debutseger hos oss med en enkel spetsvinst på nya rekordet 1.14,3a/1640. Loppet var första försöket till Tillmansduellen vilket innebar att Sebastian hade ett lopp till att vänta under kvällen.

Försöksvinsten belönades med 25 000 kr och vi passar på att gratulera ägande Stall Garant samt Sebastians skötare Sandra Nordemo!


På tur stod Bottnas Dragon som startade i andra försöket till samma duell. Denna avdelning krävde amatörstyrda hästar så kusk idag var ägare Alf Nordemo. Här blev det tyvärr obalans med galopp som resultat direkt bakom bilens vingar. Hängde med runt bakom fältet och kom i mål som oplacerad på tiden 1.19,7ag/1640. Nya tag!


Tredje hästen till start var Happy Romeo som gjorde en riktigt mersmakande insats i kvällens treåringslopp. Under resans gång placerad som andra häst utvändigt, fick lucka över upploppet och bjöd upp till en rejäl kamp där speakern faktiskt ropade ut Romeo som segrare, men målfotot visade minsta möjliga fördel åt konkurrenten och Romeo fick istället nöja sig med andrapriset. Tiden över mål blev 1.16,4a/2140 och på sina 4 starter i karriären har Romeo aldrig varit sämre än trea felfri. God inledning!


Sista hästen till start för kvällen var Sebastian Hall som fått ladda om efter sin försöksvinst och invänta finalen i det avslutande loppet. Här ansåg många att spårlottningen var avgörande, den med spår 1 vinner. Kanske stämde det. Sebastian lottades till spår 2 och kunde inte knycka ledningen från dagens andra försöksvinnare. Det blev därmed ett lopp utvändigt om ledaren och tillställningen hölls i lite tuffare tempo. Sista biten stod det tydligt att Sebastian fick nöja sig med andrapriset, dock på ännu ett nytt personbästa på tiden 1.13,2a/1640 och på nytt prischecken 25 000 kr.


#SebastianHall #HappyRomeo #BottnasDragon

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon