181117


Tre hästar till start på Örebrotravet, bland annat två spännande debutanter.


Först ut var tvååriga Prometheus som tydligt visade att han besitter fin kapacitet och energi under hovarna, däremot är inte riktigt rutinen där ännu, såklart. Skötte sig fint i startmomentet men klippte till med en galopp kort efter start. Tappade mark men ställde sig och var snabbt ikapp fältet som tredje häst i andraspår. Där höll han sig stabil och fin och såg ut att ha bra krafter sparade när han gick med som andra häst i avancemang i tredjespår där det tyvärr blev en galopp på nytt. Ställde sig i trav igen, och lunkade med in i mål med goda erfarenheter och ett femtepris rikare. Tiden blev 1.20,3g/2140, kommer igen!


På tur stod ytterligare en debutant, dock året äldre. Storvuxne treåringen Tinto Tatoo har fått ta den tid han behöver för att nå start, och det tackade han för direkt. Trots att Tinto placerades utvändigt om ledaren redan efter kilometern avverkad så stod han sig fint ända in i mål. Närmade sig hela tiden i den snabba avslutningen men hann inte riktigt dit. En andraplats är dock inte fy skam och han gjorde det via tiden 1.17,8/2140.


Sist ut idag var Upstart At Home som ordnade ett sjundepris efter ett lopp i rygg på ledaren. Var fint på det vid upploppets start men stumnade lite och tappade position till slut. Tiden över mål blev 1.15,0a/2100. Nya tag!


#Prometheus #TintoTatoo #UpstartAtHome

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon