181120Tisdag och vi passade på att rasta en hel hög med hästar. Tävlingsdagen inleddes på Gävle där det arrangerades lunchtrav. Först ut var Vine Vision som tyvärr inte hade rätt gångart med sig bakom startbilen. Diskning till följd och nya tag.


Desto bättre gick det för Capone Sisu som startade i loppet därpå. Här var det smattrande energi i hovarna från start till mål. Kom igenom fint ur startmomentet och hittade plats mellan hästar för att sedan hamna som andra häst i andraspår. Kunde sitta kvar länge och när han väl styrdes ut för angrepp ur sista sväng så var han förbi fältet i ett nafs. 1.12-tid sista 500m bekom honom inte utan han såg ut att kunna fortsätta ytterligare ett varv. Segertiden blev 1.14,1/1640 och marginalen ner till tvåan 3,5 längd. Segerchecken 25 000 kr blev ett välkommet tillskott till kassan som samtidigt tog honom över 300 000 kr intjänat. Segern blev den sjätte i karriären.


Äger gör W. Horse AB, Enskede Gård och skötare till Capone Sisu är Linn Stolt. Stort grattis!


På tur stod Bottnas Dragon som även han fick loppet fint upplagt placerad som tvåa i andraspår. Presterade dock inte helt till sin rätt och kallnade redan halvvarvet kvar. Slutade oplacerad på tiden 1.15,4a/2140, vi får ta nya tag framöver.


Sist ut på Gävletravet var Bizzi Blizz som ramade in tillställningen på ett snyggt sätt via ett rafflande lopp i ledningen. Trots 1.10,1 första femhundringen så hade hon pigga ben till en 12-avslutning och 2,5 längds lucka till bakomvarande. Segern blev Bizzis fjärde i karriären och detta via nya stiliga rekordet 1.13,6a/1640.


Återigen fick W. Horse AB ta sig ut i vinnarcirkeln, denna gång med Björn & Ulla Sjöström HB med på en kant. Skötare till Bizzi är Catarina Damström! Grattis till samtliga!

När lunchen var avklarad kvarstod kvällstravet där tvåårige Eddy West återigen visade vart skåpet ska stå. Loppet blev odramatiskt, direkt till ledningen för att aldrig släppa greppet om taktpinnen. Seger nummer 2 av 3 starter i karriären blev plättlätt på nya rekordet 1.17,1/2140a med en snabb trudelutt som avslutning. Spännande treåringssäsong framöver!


Vår vana trogen riktas ett stort grattis till vinnarhästens ägare, i detta fall AB B.L. Wester som även fött upp Eddy. Som skötare har vi Sara Norrström.Sist ut denna fina dag var Flaming Ace Sisu som startade i Oaksrevanschen. Under resans gång placerades hon som sista häst i andraspår, långt bak i ett utdraget fält. Gav sig sedan ut i tredjespår in på sista bortre lång och täckte mycket mark i sin fina avslutning. Svepte ett helt gäng och slutade på fjärdeplats, tiden över mål 1.14,8a/2140.


#VineVision #CaponeSisu #BottnasDragon #BizziBlizz #FlamingAceSisu #EddyWest