181129

Fem hästar till start på Gävle och vi inledde kvällen med 2-åriga Kentin Day som gjorde debut idag. I vagnen satt Oskar Kylin-Blom och han placerade Kentin i kön utvändigt. Testades sedan i tredjespår med halvvarvet kvar. Kentin kämpade väl och kom i mål på en tredjeplats på tiden 1.18,2/1640.


Därefter hoppade Oskar upp i vagnen bakom Happy Romeo. De startade ur den bakre volten och under resans gång satt de placerade som sista ekipage på innerspåret. Testade att ge sig ut i spåren på sista borte lång men det bet inget vidare och de fick nöja sig med sista slanten hem på tiden 1.17,3/2160. Lite blek.


I samma lopp startade kullkamraten Mogge Hall med Jorma Kontio i vagnen. Mogge hittade igenom fint till positionen som tredje häst i andraspår. I sista sväng var de uppe och tassade på en andraplats, men blev förbispeedade av en konkurrent i fältet och knep istället tredjepriset. Tiden över mål blev 1.16,3/2160 vilket blev ett personbästa över distansen med voltstart.


Fjärde häst ut till start var Reggae Hall som återförenades med sin gamla skötare (som 2-åring) Oskar Kylin-Blom. Under resans gång tuffade Ragge på i dödens men trots att han tål tuffa upplägg så kom han inte riktigt till sin rätt. Det till trots så gick han ändå starkt till fjärdepriset på tiden 1.16,0a/2640.


Sist ut idag var Vine Vision som visade på fin styrka när han knäppte konkurrenterna på näsan i stayerloppet. Fick inledningsvis ett lopp i skymundan, efter 1500 meter körda ledsnade dom på positionen 5e utvändigt, och gav sig ut i tredjespår. Landade i dödens vid 2000 meters passeringen och tuggade på där in på slutklämmen där Vine Vision tog ett säkert grepp och seglade iväg mot vinsten med 3,5 längds marginal.


Segertiden blev 1.16,3a/3140 och tömföringen skötte Mika Forss. Detta blev Vine Visions fjärde seger på 16 starter och tillskottet om 35 000 kr gör att det blir bokslut om 175 244 kr inför nästa säsong.


Vi är vår vana trogen och gratulerar hästens ägare Björn & Ulla Sjöström HB & W Horse AB, samt skötare Ellen Bergman som tog sin första skötarseger efter att ha axlat Sandra Nordemos roll i stallet.


#VineVision #ReggaeHall #MoggeHall #HappyRomeo #KentinDay

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon