190226


Nya tag på tävlingsovalen. Tisdag är = Solvalla nu för tiden och här spenderade Yieldson samt treåriga debutanten Easy So Easy kvällen.


Easy So Easy inledde och visade på stabila takter trots galopperande hästar omkring sig. Placerades som sista häst på innerspåret men flyttades ut i andra med varvet kvar till mål. Följde med i attacken i tredjespår in i sista sväng, och gav sig ut ytterligare ett spår ur sista sväng då han själv gavs fritt utrymme. Spurtade med mersmak fram till andraplatsen på tiden 1.18,1/2140. Härlig debut som skvallrar om en spännande framtid!


Kvällen avrundades med segervane Yieldson som enkelt plockade hem en ny triumf. Under resans gång satt han placerad som fjärde häst i andraspår, men gav sig ut i tredjespår med dryga halvvarvet kvar till mål. Såg ut att ha gott om krafter kvar genom sista sväng och stegade undan till en enkel seger när det nalkades upplopp.


Tiden över mål blev 1.13,4a/1640 och segerpriset 40 000 kr tog honom över 300 000 kr intjänat i karriären.


Yieldson har utvecklats till något av en segermaskin - tio senaste starter har resulterat i sju segrar och i och med dagens triumf tog han över platsen som pappa Yield Bokos segerrikaste avkomma!


Vi gratulerar ägande Björn & Ulla Sjöström HB & W Horse AB, samt skötare Ellen Bergman.


#EasySoEasy #Yieldson

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon