190403


Start på två banor och vi inleder vår rapport från Bergsåker där treåriga debutanten Angel From Above var först ut på ovalen. Klarade sitt femtespår i volten med bravur. Placerades i andraspår och inledde utan rygg för att sedan bli avlöst och fullfölja loppet i andra utvändigt. Lite seg och orutinerad och hängde inte riktigt med på tempoväxlingen på slutrundan, men avslutade bra som fyra på tiden 1.17,9/2140.


Angel är en helsyster till She's From Above som tävlade riktigt fint som treåring hos oss. Hennes största triumf blev Guldstoet med 350 000 kr i förstapris, men gjorde även tappra insatser i kulltoppen som bland annat resulterade i en finalplats i Svenskt Trav-Oaks.

Angel och Shesan är väldigt lika varandra, och ska man dra fler paralleller så inledde Shesan också med ett fjärdepris.... :)


Med till Bergsåker var även Yieldson som fick en tuff uppgift utvändigt om ledaren. Bet av denne in i sista sväng. Kunde inte rå på segraren, och fick ge sig om andrapriset i sista stegen på upploppet. Gör ändå en vass insats på tiden 1.13,1a/1640. Något av en Topp 3 kung, senaste tio starterna har resulterat i pallen nio gånger. En total platsprocent på 75%. Inte illa!


Vi hade även en starthäst på Solvalla och det var Saphir C.D. som fick sin tidigare tränare Torbjörn Jansson som vikarierande kusk då Claes körde i Bergsåker. Saphir fick ett fint lopp placerad i 2a sedan 3e utvändigt. Fick sedan tåga först i tredjespår med halvvarvet till mål. Var uppe och utmanade i den främre träffen över upploppet men sloknade något och slutade oplacerad på tiden 1.17,5a/2140.


#Yieldson #AngelFromAbove #SaphirCD

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon