190507


Vilken trevlig tisdagskväll på Solvalla vi fick uppleva!


Vi inledde med ett kvallopp där treåriga Mesty visade upp sig. Skötte sig strålande i startmomentet och under resans gång, men rullade över i galopp på upploppet och blev diskvalificerad till följd. Annars fin, vi får ta nya tag!


På tur stod sedan tre starthästar i olika avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie. Först ut var Easy So Easy som provade lyckan i MTU för 3-åriga hingstar och valacker. Som i sina tidigare insatser så har han inte varit vidare snabb från start och fick även denna gång en position en bit ner i fältet. Placerad i femte utvändigt gav han sig ut i tredjespår med dryga varvet till mål. En tuff slutrunda satte sig i benen men han kämpade storstilat för att slutligen ta sig i mål som trea på tiden 1.14,9a/2140.


Easy So Easy lovar gott inför framtiden. Med totalt fem lopp i bagaget har han resultatet 2-2-1 och 270 000 kr intjänat.


På tur stod Kentin Day som startade i avdelningen för 3-åriga ston. Olik kullbrodern Easy så besitter Kentin ett par riktig explosiva hovar från start, så här blev det ledningen efter en frisk öppning. Behöll täten och ledde klungan in på upploppet, där kom mjölksyran och hon kunde inte hänga med i loppets finish. Slutade som första häst utanför placering på tiden 1.15,8a/2140. Nya tag.


Sparar man inte det bästa till sist? Så tyckte iallafall 'Gunde'. När Claes körde upp bakom startbilen med Jaguar Dream i avdelningen för 4-åriga hingstar och valacker, så var siktet inställt på ledningen, men en snabbstartande konkurrent tänkte annorlunda och tvingade Jaguar Dream till dödens. Det blev därmed en svettig insats för Gunde som fick inleda loppet via tredjespår fram till utvändigt om ledaren där han blev kvar. Visade in på upploppet att han inte gett upp om detta och bjöd på en ruggig duell mot mål. Knäppte av ledaren och tog en knapp men säker seger trots det tuffa upplägget och den vassa avslutningen.


Segern över mål blev 1.13,1a/2140 och det blev hans femte triumf i den hittills 17 starter långa karriären. Insatsen belönades med 300 000 kr och Gunde ståtar nu med 1 580 000 kr på kontot.


Vi är vår vana trogen och gratulerar ägande Björn & Ulla Sjöström HB & W Horse AB, samt givetvis ett stort grattis till Gundes följeslagare Linn Stolt!


Foto: Maria Holmén/TR Bild

#Mesty #EasySoEasy #KentinDay #JaguarDream

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon