190518En härlig dag på Gävletravet som arrangerade STL/V75 tävlingar.


Som så många andra gånger kickades dagen igång med montélopp där stallets beridna stjärna Sebastian Hall återigen la till en triumf i bagaget. Denna gång gjorde Anna Erixon ett strålande inhopp som ryttare och via andra utvändigt lotsade hon Sebastian sakta men säkert framåt under loppets gång. In i slutsvängen var de uppe i dödens och kopplade tidigt ett grepp om tillställningen. Det blev en duell upploppet ner men Sebastian visade fin moral och sträckte på sig ordentligt den sista biten. Marginalen blev knapp men utan snack via segertiden och nya rekordet 1.12,4a/1640.


Prestationen belönades med 50 000 kr för Sebastian som nu tog sig över 400 000 kr intjänat. Segern blev hans nionde i karriären, åttonde i regi Sjöström och sjunde under sadel..!


Vi gratulerar ägande Stall Garant samt skötare Ellen Bergman.


Foto: Elisabeth Hockman

På tur stod Bizzi Blizz och Yieldson (Oskar Kylin-Blom) som båda startade i Klass 1 försöket. Här fanns det bara en häst på banan och det var lilla köttbullen Bizzi Blizz som dansade undan till tredje raka segern! Bizzi tog direkt sats mot ledningen och lät ingen komma inpå sig. Trots hårt tempo hela loppet så var det pigga ben till slut. Segermarginalen blev hela 5 längder på nya snygga rekordet 1.11,2a/1640. Segern belönades med 125 000 kr och Bizzi har nu tjänat drygt 600 000 kr på karriärens 26 starter. Segern blev förövrigt Bizzis tredje raka, tillika andra raka inom STL/V75!


Vi är vår vana trogen och gratulerar ägande Björn & Ulla Sjöström HB & W Horse AB, samt Bizzis skötare Catarina Damström!


Foto: Elisabeth Hockman

För Yieldson blev det en klurigare avslutning. Under resans gång placerad som andrahäst i andraspår men valde att sitta kvar när attackerna kom och fick aldrig riktigt lucka. Kom loss och avslutade då friskt till femteplatsen på tiden 1.12,1a/1640 vilket är ett nytt rekord även för honom.Sist ut idag var Angel From Above som hamnade långt bak i kön i andraspår. Gav sig ut i tredjespår med dryga varvet till mål och stumnade förståeligt nog lite den sista biten. Fick med sig sista slanten hem på tiden 1.17,5/2140 vilket är ett nytt personbästa!


#SebastianHall #BizziBlizz #Yieldson #AngelFromAbove

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon