190528Elitloppshelgens fart och fläkt har lagt sig och det är tillbaka till vardagen som gäller. Denna tävlingsdag spenderades dels på Gotland och Visbytravet, men även Eskilstuna.


Vi inleder med Visbyhästarna. Först ut och också den som lyckades bäst var Gotlandsuppfödde Angel From Above. Det verkade göra susen att få andas barndomsluft för Angel tog tävlandet till en ny nivå idag. Med skygglappar på tog Angel sats mot täten och väl där blev det en riktig "one man show".


Segern blev karriärens första och det med mersmak. Efter en 11,9 avslutning sista femman blev det en ohotad triumf, 7 längder tillgodo. Segern belönades med 25 000 kr, tiden över mål 1.16,2a/2120.


Vi gratulerar ägande Björn & Ulla Sjöström HB med flera. Skötare är Linn Stolt.


Därefter gjorde kullsystern Giselle Sisu tävlingsdebut. Ett ryckigt och utdraget lopp där Giselle inledde från positionen som fjärde häst på innerspåret. Provade lite genom sista sväng och upploppet, men var för långt ifrån täten för att få något framskjutet. Det blev iallafall en skötsam debut och fin femteplats på tiden 1.19,5/2120.


Sist ut var Ludwig Van Lohr som inledde som sista häst i andraspår. Testade den sista biten och jagade ikapp till en fjärdeplats innan han föll i galopp som stal både fart och position. Därefter började även orken att tryta och han fick nöja sig med en femteplats på tiden 1.17,6g/2140.


Till start under kvällen var även Bottnas Gouverneur som kickade igång tävlingskvällen på Eskilstuna. Gouverneur fick en till synes fin start med vettig position inledningsvis, men åkte på en vid förstasväng för att sedan vandra en bit i dödens innan han blev avlöst om den positionen. Höll farten fint över upploppet men hade inte mycket kvar att utmana med till slut. Placering idag blev en femteplats på tiden 1.17,6/2140.


Sist ut på Eskils var Blownaway som dagen till ära fick Yannick Gingras i sulkyn. Dagens batalj var ett lopp tillhörande World Driving Championship. Resan blev tuff, direkt fram mot dödens och det blev föreståeligt kalla fossingar tillslut. Här blev det en niondeplats på tiden 1.17,1a/2140.


#AngelFromAbove #GiselleSisu #LudwigVanLohr #BottnasGouverneur #Blownaway


Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon