191011

Fredagstrav på Eskilstuna. Stallet hade fyra hästar anmälda till start men lämnade Ludwig Van Lohr hemma på gården pga en sårskada.


Först ut på tävlingsovalen var Mogge Hall som direkt från start backades till position som sista häst i andraspår. Klev med i angrepp via tredjespår med halvvarvet till mål. Gick bra över upploppet och knep ett fjärdepris på tiden 1.16,0a/2140.


Champion Chip stod på tur och i läcker stil plockade sin andra raka triumf under sadel. På ryggen satt Emilia Leo som i vanlig ordning lotsade sin häst på bästa sätt. Inledde lugnt i klungan för att sedan skjuta till och ta över täten vid 500 meters passeringen.


Väl där var de överlägsna på banan och passerade mållinjen med tre längders marginal och goda krafter kvar! Tiden över mål blev 1.13,0a/2140 och segern belönades med 25 000 kr.


Vi gratulerar ägande Stall Ezzi samt skötare Sara Norrström som därmed kunde fira in sin andra skötarvinst denna vecka!


Sist ut för dagen var Bottnas Gouverneur, för dagen körd av Torbjörn Jansson. Tobbe bjöd Gouverneur på en vilsam resa i utvändiga kön och styrde ut för angrepp i tredjespår först i utgången av sista sväng. Kunde inte rå på ledaren men bjöd på fin uppfattning och kämpade åt sig andrapriset efter en duell upploppet ner. Tiden över mål blev 1.17,1/2160.


#MoggeHall #ChampionChip #BottnasGouverneur #LudwigVanLohr