191018


Fem hästar till start på Eskilstunas lunchtrav, och senare på kvällen hade vi en häst till start på Bollnästravet. Full rulle!


På Eskilstuna inledde vi med tre hästar i samma lopp, och bäst där lyckades Il Capitano (Claes) som slutade på en fjärdeplats. Under loppets gång satt Capitano som första häst i andraspår. In på upploppet höll han en tredjeplats men blev snuvad om densamma kort före mållinjen. Sänkte sitt personbästa markant till 1.14,6a/1640.


Andra hästen till start i samma lopp var Blownaway (Linn) som fick en fin resa i andra utvändigt. Började tappa rygg med halvvarvet kvar och slutade i det slagna fältet på tiden 1.15,5a/1640.


Sist ut i detta lopp var Bottnas Gouverneur (Oskar J Andersson) som fick en spårsnål resa invändigt. Letade sig fram mellan hästar den sista biten och avslutade fint i skymundan till sjundepriset på nya personbösta 1.15,0a/1640.


På tur stod Idreamicanfly som inledde i dödens men letade sig ner i tredje invändigt. Letade sig fram bakom hästar över upploppet men hade inte jättemycket kvar att bidra med och gick i mål i klungan som femma på tiden 1.16,4/2640 vilket är nytt rekord på första försöket över distansen.


Sist ut på Eskilstuna idag var Ancora som följde upp sin debutseger med ännu en stilig insats. Skötsam inledningsvis trots en omstart i loppet. Kom iväg bra men nådde inte ända fram till täten, utan fick nöja sig med dödenspositionen. Lungt tempo loppet igenom bäddade för en lite snabbare avslutning där Ancora fick nöja sig med en tredjeplats på nya personbästa 1.18,5/2140.


Till start på Bollnäs var D'Laina som fick ett lopp i andra utvändigt för att sedan ge sig fram för tryckare i dödens med varvet kvar till mål. Klar tvåa in på upploppet med blev snuvad den sista biten och fick nöja sig med tredjepriset på tiden 1.15,5a/2140. I sadeln satt Clara Jonasson.


#IlCapitano #BottnasGouverneur #Blownaway #DLaina #Ancora

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon