191211

Fem hästar till start under kvällens tävlingar på Solvalla.


Saphir C.D. inledde med en plump i protokollet via en resa som inleddes i dödens och därefter andra utvändigt. Testade tillslut i spåren men hade inget att ge och slutade i det slagna fältet. Tiden blev 1.17,3a/2140.


Desto bättre gick det för Champion Chip som tillsammans med Emilia Leo tog sin fjärde raka montéseger.


Precis som så många tidigare vinster togs denna viktoria från ledningen. Marginalen ned till tvåan blev en behaglig halv längd, och tiden över mål fina 1.13,6a/1640. Insatsen belönades med 40 000 kr.


Vi gratulerar ägande Stall Ezzi samt skötare Sara Norrström!På tur hade vi Happy Romeo (Claes) och Idreamicanfly (Örjan Khilström) som ställdes mot varandra i ett lopp över 2640 meter. Romeo inledde i dödens för att sedan bli avlöst för position andra utvändigt. Tassar med bakom duon i täten genom hela slutsvängen och går i mål som fyra efter att ha stumnat något sista biten. Tid över mål blev 1.15,7a/2640.


Idreamicanfly fick en spårsnål resa som femte häst på innerspåret. Backade sig loss med dryga halvvarvet till mål och letade sig framåt mellan hästar. Hade en lång väg fram men tuggade på i härlig stil och knäppte stallkamraten på nosen om tredjepriset kort inpå mållinjen. Tiden över mål blev 1.15,6a/2640 vilket är personbästa över distansen.


Sist ut var Mogge Hall som fick en resa via tredje invändigt. Kunde inte utmana tillslut men hängde med klart godkänt på slutrundan och gick i mål som fjärde häst på tiden 1.13,7a/1640.


#MoggeHall #Idreamicanfly #HappyRomeo #SaphirCD #ChampionChip