200122

Solvalla och dagen man längtat på, när de nyblivna treåringarna börjar ge sig ut på tävlingsbanan! Först ut var just en sådan - Qvanting Indika. Lugn och klok från start och placerades som sista häst på innerspåret. Gav sig ut i tredjespår med dryga halvvarvet kvar och avslutade friskt med en stark upploppsraka som räckte till tredjepriset. Mersmak! Tiden blev stiliga 1.16,7/2140.


Till start därpå var även det en treåring som kickstartade sin karriär på bästa sätt. Finstammade Nikita Sunrise inledde i dödens men klev fram och övertog täten efter halvvarvspasseringen.


Väl där blev det ett spel mot öppet mål och trots en vass 12-avslutning sista femhundringen så kunde Nikita glida undan till en behaglig seger med 1,5 längds marginal till tvåan. Tiden över mål blev 1.17,6/2140 och segern belönades med 60 000 kr.


Vi gratulerar ägare Sollunda Gård AB, Örnsköldsvik, samt Nikitas skötare Linn Stolt!Till start var även Happy Romeo som är i en fin form för dagen. Inledde i tredje utvändigt men bytte positionen mot dödens vid 1000 meterspasseringen. Försökte sätta press sista biten men kunde inte rå på loppets ledare och gick i mål som tapper tvåa på tiden 1.15,8a/2640.


Under kvällen fick vi även se treåriga Bottnas Highlight kvala i fin stil på 1.19,5/2140!


#QvantingIndika #NikitaSunrise #BottnasHighlight #HappyRomeo