200410


Långfredag och trav på Eskilstuna!


Stallet hade hela 8 hästar till start denna dag och vi lyckades allra bäst med inledande Sara Hall som debuterade under sadel med en riktig fullträff.


Stallets försteryttare Emilia Leo satt som vanligt tryggt i sadeln och lotsade en mycket pigg Sara Hall till segern. Sylvass öppning via 10.0 med en varvning på 12.8. Höll hela loppet ett behagligt avstånd till konkurrenterna och trots långsammare slutrunda så höll hon undan till en enkel seger på 1.16,5a/2140, 6 längder tillgodo.


Segern belönades med 10 000 kr och vi gratulerar ägande Easy KB samt skötare Sara Norrström till den fina debuten.Därefter startade Bottnas Highlight. Skötte sig i volten denna gång och klev iväg till ett fint slagläge i andra utvändigt. Styrdes ut för angrepp in på sista halvvarvet och var uppe på en fjärdeplats när galoppen kom mitt i sista sväng. Ställde sig och fullföljde loppet i trav men såklart för mycket marktapp för att nå pengaplacering. Tiden över mål blev 1.195g/2140. Nya tag.


Idreamicanfly näst på tur. Fick ett fint slagläge i tredje utvändigt. Med i tredjespår på sista bortre lång och attackerade i fjärdespår genom sista sväng. Gör ett bra upplopp i en snabb avslutning framme i täten (10,5) som räckte till femteplatsen på tiden 1.15,0a/2140


Därefter selades All Cash ut. Fanns under resans gång i andra utvändigt. Ut i tredjespår genom sista sväng. Försökte utmana ledaren men nådde inte hela vägen fram, säkrade dock andrapriset på ett snyggt sätt via tiden 1.16,2/2160.


Två hästar till start i nästa lopp, det handlade om Steps From Heaven och Ancora. I sulkarna satt deras respektive skötare, Steps - Alice Molin och Ancora - Linn Stolt. Loppet blev kort för Steps From Heaven som klippte i galopp kort efter start efter att ha säkrat ledningen. Ancora blev över från start och backades sist i fältet. Försökte sista biten och avslutade OK över upploppet i skymundan på tiden 1.16,0a/1640.


Blownaway (Kim Eriksson) och Angel From Above (Claes) startade i "Påskbomben", ett lopp för fyraåriga hästar. Angel From Above kom iväg bra bakom bilen och landade ganska omgående i dödens. Tog över täten efter 1000 meter körda och ledde in på upploppet men grovjobbet satt i benen och hon orkade inte hålla tät in i mål. Tapper trea på nya svettiga rekordet 1.11,6a/1640.


Blownaway fick ett fint lopp från tredje utvändigt och hängde med okej sista biten. Kunde inte utmana täthästarna men säkrade sjättepriset på nya rekordet 1.12,1a/1640.#Blownaway #AllCash #AngelFromAbove #BottnasHighlight #Idreamicanfly #Ancora #StepsFromHeaven #SaraHallStall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon