200426

Solvalla med fyra hästar till start. Först ut var Sara Hall som följde upp sin debutseger i monté med en fjärdeplats i samma disciplin. Startade från tillägg men var snabbt framme i rygg ledaren. Låg rätt hårt på bettet och pep ut för övertag av täten efter ca 500 meter ridna. Drog därefter självmant upp tempot och höll ledningen ända in på upploppet där mjölksyran likväl som konkurrenterna kom ikapp. Tiden över mål blev 1.16,6/2160.


Desto bättre gick det för Idreamicanfly som äntligen belönats med ett fint startspår. Bra på det från start till fin position i rygg ledaren. Letade lucka genom sista sväng och fann den med upploppsrakan kvar. Kunde inte komma ikapp vinnaren men spurtade stiligt till andrapriset via nya fina rekordet 1.13,4a/2140.


På tur stod Blownaway som spenderade loppet i tredje utvändigt. Blev fast i andraspår när attackerna kom via tredjespår. Försökte mellan hästar över upploppet men hade inte så mycket kvar att åka med och slutade oplacerad på tiden 1.14,7a/2140 vilket är tangerat personbästa över distansen.


Sist ut för dagen var Vine Vision som inledde loppet i andra utvändigt men gav sig ut för en snabb svepning med halvvarvet till mål, tog över täten in i sista sväng och ledde in på upploppet men fick hela tiden tryck av en utvändig konkurrent. Dessa båda lämnade övriga fältet i en vass duell där tyvärr Vine Vision rullade över i galopp, i det läget fortfarande med hals och huvud först. Hade landat på en hög 1.11-tid över 2140 utan galoppen, så det var tveklöst en bra prestation.


#SaraHall #Idreamicanfly #Blownaway #VineVision

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon