200724


Trav på två banor idag, vi inleder med lunchen som avverkades på Solvalla och först ut där var Sara Hall som styrdes ned i tredje invändigt in i första sväng och fullföljde loppet i samma postion. Fick aldrig riktigt fritt men gick med bra mellan hästar till sjättepriset på tiden 1.14,3a/2140 vilket är nytt personbästa över distansen.


På tur stod treåriga Qvanting Indika som äntligen satte pricken över i efter en fin resa via andra utvändigt. Kopplade greppet in på upploppet och vann sedan enkelt på tiden 1.15,2a/2140. När ekipaget klippte mållinjen var det med 1,5 längd tillgodo och för dagens insats betalades det ut 40 000 kr i segercheck.


Vi gratulerar ägande Easy KB samt Qvantings skötare Allan Swarts!


Nästa häst ut på banan var Yieldson som provade på monté för första gången i karriären. Tog enkelt hand om ledningen då bilen släppte fältet. Fick tryckare under slutrundan som satte sig lite i benen och han var slagen redan i sista sväng. Stumnade och slutade på en sjätteplats på tiden 1.15,7a/2140.


Blownaway startade därefter, gick iväg helt okej från sitt fjärdespår till positionen tredje utvändigt. Positionsbyten gjorde att Blownaway återfanns som sista häst och fullföljde ok utan att få pengar med sig hem på tiden 1.13,9a/2140.


Sist ut på Solvalla var Carioca som landade en bra bit i kön efter startrusningen. Letade sig framåt mellan hästar in på slutrundan, hittade ut i tredjespår genom sista sväng och avslutade sedan med mersmak över upploppet fram till tredjepriset på tiden 1.14,7a/2140 vilket är ett nytt personbästa över distansen.


Mot kvällningen fick nästa gäng göra sig redo för start uppe på Rommetravet där Bottnas Grandeur inledde. Kom igenom bra till tredje utvändigt från sitt tillägg och behöll sedan den positionen loppet ut. Kunde inte riktigt följa täthästarna den sista biten utan tuggade på och höll farten fram till femtepriset på tiden 1.17,2/2160 vilket är ett nytt personbästa.


Därefter startade Kentin Day som gjorde årsdebut i spännande proppen 1140m auto. Kunde inte riktigt utmana inledningsvis i en snabb öppning i 1.06-fart. Fullföljde ok i skymundan till femteplatsen som belönades med 6 400 kr.


Till start därpå var Angel From Above som startade från 20 meters tillägg och kom iväg snabbast ur tilläggsvolten till positionen som första häst i andraspår. Utmanade genom sista sväng men kunde inte koppla greppet och tappade lite position på täthästarna och gick i mål som fjärde häst på tiden 1.15,5/2160.


Sist ut på Romme var Jonathan Boko som enkelt tog hand om täten ur startvolten. Släppte täten med varvet kvar. Styrdes ut på nytt och övertog täten in i sista sväng men fick tryck och klev oturligt över i galopp ur sista sväng vilket resulterade i diskvalificering.


#JonathanBoko #AngelFromAbove #KentinDay #BottnasGrandeur #SaraHall #Blownaway #Carioca #QvantingIndika #Yieldson


Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon