Fantastisk dag på Visby

Tisdagen bjöd på härligt lunchtrav på Gotland där stallet tog storslam med 3 segrar av 4 möjliga!

Först ut var snygga fuxen Donnell Transs R. som tog sin andra raka seger i tredje starten i vår regi. Donnell vandrade i tredjespår men släpptes ner i andra ut ur första sväng. Kort därpå for dödenshästen till ledningen och Donnell lämnades först utvändigt för att ta sig an resten av loppet utan rygg. Detta bekom honom inte alls och då upploppet kom stegade han enkelt undan till segern med alla snören oryckta. Donnell vann med 2,5 längds marginal och tiden över mål blev 1.14,2/1660 vilket är ett nytt rekord över distansen med aktuell startmetod. Segern belönades med 22 000 kr!

Vi gratulerar Donnells ägare Stall All Round samt hans skötare Jennifer Persson.

Cut Him Some Slack stod på tur och efter flera fina prestationer på slutet så fick han äntligen sätta pricken över i:et och klippa mållinjen som första häst! Första tusingen spenderades i dödens innan han blev avlöst för att sedan ge sig ut i tredjespår och runda fältet för att ta upp jakten på den undflyende ledaren med dryga halvvarvet kvar till mål. La sig kloss i rygg på denne genom sista sväng och inväntade upploppsrakan där Claes styrde ut för attack och avgjorde loppet på ett par steg. En halv längd blev segermarginalen för Curre som segrade på fina 1.13,6a/2140, återigen ett nytt rekord över distansen. Segern belönades med 22 000 kr.

Här gratulerar vi ägare Firma Cquence Management samt skötare Jennifer Persson som därmed tog en skötardubbel idag!

Dagens tredje seger kom i V4ans sista avdelning och det var fjolårets tvåårsstjärna D'Laina som äntligen fick sin första triumf som treåring. I loppet placerades hon i tredje utvändigt och styrdes fram som första häst i tredjespår in på sista bortre långsidan. Laina landade snabbt utvändigt och ledaren och kunde sedan överta täten ur sista sväng. Såg lite bekväm ut upploppet ner men segrade utan snack om saken på tiden 1.16,3/2160. Segern var värd 30 000 kr och segermarginalen skrevs till två längder.

I vanlig ordning så gratulerar vi hästens ägare, i detta fall ett glatt gäng dolda i stallnamnet Easy KB, Uppsala. Skötare är Sara Norrström.

Sist ut idag var Alvena Utah som inte pallade trycket som storfavorit i dagens montélopp. Galopperade ur första sväng utan direkt anledning. Stundtals en osäker individ men han kommer igen!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon