Fin kväll på Gävle

Dagen började perfekt med Capitano och Jennifers vinst på Lindesberg. Kvällen blev kanon den med då våra 5 hästar på Gävle presterade riktigt fint allihop.

Inledde kvällen gjorde treårige Wille's Onyx. Kapaciteten finns där men nära till galopp likaså. Idag klarade vi startvolten på ett fint sätt, Claes körde på säkerhet genom första sväng men Onyx ville med hästarna framför och galopperade av iver. Ställde sig fort denna gång men tappade en hel del mark och position. Gick ändå riktigt bra efter galoppen, kom ikapp och passerade flera ekipage över upploppet. Var inte trött i mål som 6:a på tiden 1.17,6g/2140. Nu tränar vi på lite mer hemma innan vi försöker på nytt om ungefär 2 veckor.

Därefter startade Cut Him Some Slack samt Dreams Burn Down i Damklubbens Guldlopp. Ett försök och final lopp där loppets 5 främsta ekipage går vidare till finalen i kvällens sista lopp. Curre, körd av Claes, var rask från start från sitt trista åttondespår. Hittade ner i fjärde utvändigt, satt kvar i kön när attackerna kom med knappa varvet kvar. Hittade lucka mellan hästar ur sista sväng och spurtade i vanlig ordning fantastiskt till tredjepriset på tiden 1.12,7a/1640. Ett nytt rekord över distansen. Nu laddar vi Curre mot finalen i lopp 10!

Dreams Burn Down, körd av Oskar, placerades tidigt i tredje invändigt, blev dragen bakåt av trötta ryggar i sista sväng men kom loss hyfsat mellan hästar och avslutade friskt sista biten till sjundepriset på nya rekordet 1.13,1a/1640. En riktigt fin comeback på tävlingsbanan!

Därefter startade kallblodet Vippe Tabac, återigen med Emilia Leo i sulkyn. Vippe gjorde vad han kunde men gick ut på för kort distans idag för att komma helt till sin rätt. Vippe kom i mål som 5:a på tiden 1.32,7/1660.

Quick Master stod på tur i 1140m loppet! Gjorde sitt yttersta, slutade på fjärdeplats efter en vid sista kurva. Tiden inte registrerad på ST, men han gick kring 1.10.

Sist ut då var Cut Him Some Slack som vässades lite ytterligare sedan försöksloppet med att ta bort bakskorna. En balans som alltid faller väl ut på Curre. Snabbstart till ledningen och höll sedan ett hårt tempo där framme i täten. Lämnade resterande hästar i loppet sista biten och vann till slut med 3,5 längd på nya rekordet (igen, 2 gånger samma kväll!) 1.11,7a/1640! Seger var värd 50 000 kr!

Vi gratulerar Curres ägare Firma Cquence Management samt hans skötare Jennifer Persson!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon