Oakskval

Hösten närmar sig och med den årstidens höjdpunkt Kriteriet och Oaks. I kvällens uttagningslopp hade vi stallets samtliga treårsston med för att försöka kämpa sig till varsin plats i Svenskt Trav-Oaks.

Indirah Brook inledde med en fantastisk insats via dödens och trots toktempo (07,5 första 500, 12,6 första 1000m), så höll hon helt makalöst bra och utmanade ända in på mållinjen. Indirah slutade på en "snöplig" tredjeplats, dock på samma tid som ettan och tvåan, fina 1.13,7a/2140, nytt rekord! En prestation väl värd en finalplats.

Näst ut var D'Laina som såg ut att ha en god chans till final då värsta motbuden felade bort sig redan från start. Hamnade perfekt placerad i rygg på ledaren men fick aldrig chansen då luckan aldrig kom. Klev över linjen som 5:a, fast bakom ryggar med allt sparat på nya rekordtiden 1.14,3a/2140.

Sist ut Fortune Teller som denna gång höll benen i styr och skötte sig från start till mål. Blev över i tredjespår genom första sväng och kördes resolut framåt på första långsidan för att hamna i dödens och sedan vandra där loppet igenom. Såg länge ut att gå mot final men blev nedspeedad sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen, knappt slagen om andrapriset, på nya kanonfina rekordet 1.13,1a/2140.

En fantastisk kväll helt enkelt och trots att det kändes lite som stolpe ut i uttagningsloppen så är vi grymt nöjda med hästarnas form och prestationer för kvällen. Vilka hästar vi har!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon