Kanondag

Många hästar till start idag, totalt 10 st på två olika banor. Lunchtravet på Visbys regntunga bana inledde och där la vi ribban direkt med ett fint andrapris för Fortune Teller i 3-åringsseriens final. Hon rådde inte på vinnande Rafiki Fri, men gick ändå fantastiskt fint trots kort galopp i sista sväng. Tiden över mål blev 1.15,0ag/2140.

I loppet därpå debuterade tvååriga Last Robin Hood med en enkel seger på tiden 1.22,3/1640. Skötte sig utmärkt från start, gled sakta fram till dödens och övertog ledningen in på sista bortre långsidan. Höll sedan ett behagligt avstånd ner till konkurrenterna ända in i mål och vann okörd med 2,5 längds marginal. Segern belönades med 15 000 kr.

Vi gratulerar Robins ägare Kurt Isaksson i Piteå som även fött upp denna fina 2-åring. Jonathan Simon är det som sköter om Robin till vardags och det har han gjort sedan Robin kom till gården.

Därefter startade Knaborgs Folke som stor favorit i montéloppet tillsammans med Jennifer Persson i sadeln. Folke hade dock inte sin bästa dag och trots en passande resa så hade han inte det rätta trycket och fick nöja sig med femtepriset på tiden 1.17,1a/1640. Vi får åka hem och fundera.

Sist ut på Visby vad Reggae Hall som gjorde comeback på tävlingsbanan efter sin "sommarträning". Ragge har fått mycket träning, dock enbart ett ordentligt banjobb, detta bekymrade honom inte det minsta idag då han fullständigt krossade konkurrenterna och ledde loppet runt om med flera längders ledning. Vann helt okörd och med tussarna kvar på tiden 1.17,4/2660. Promenaden belönades med 12 000 kr.

Här gratulerar vi Reggae Halls ägare Easy KB, samt skötare Elenore Larsson.

Förutom stallets två segrar tog Claes 4 segrar med Daniel Redéns hästar och lyckades avgöra kampen om kuskchampionatet i absolut sista loppet för säsongen! Han låg 5 segrar efter Thomas Jonsson inför denna tävlingsdag men via denna fantastiska tävlingsdag så kan Claes titulera sig Kuskchampion 2016! Bra jobbat chefen!

Dagen var dock inte slut där, vi hade 6 hästar till start på Gävles kvällstrav. Där inledde Charisme du Nord med ett femtepris på tiden 1.15,0l/1640. Hon gick nytt rekord och får klart godkänt för sin insats!

I loppet därpå startade Andromeda du Nord med sin skötare Sandra Nordemo i sulkyn. Även Andromeda gjorde ett bra lopp med ett fint avslut som räckte till sjättepriset på tiden 1.15,8/2160.

I dagens sjunde lopp startade Indirah Brook, blev lite strulig inledning med omstarter och materialfel, så Indirah vässade upp sig lite väl och fick som grädde på moset en tuff öppning via 9,2 första 500 och sedan 12,6 första varvet.. Tröttnade förståeligt till slut och kom i mål oplacerad på tiden 1.16,8l/2140. Ursäktad.

Cut Him Some Slack stod på tur och fick en svettig inledning via tredjespår första halvvarvet. Kom ner i dödens och blev avlöst ganska omgående, testade i tredjespår i sista sväng men höll mest farten, kunde inte använda sin fina speed så som vi är vana att se honom. Slutade på en sjätteplats på tiden 1.14,3l/2140. Tävlade barfota bak (optimal balans egentligen) vilket i efterhand inte riktigt passade på banan idag då det kändes som att Curre inte fick fäste nog.

Sist ut var Capone Sisu (Claes) och Bottnas Countess (Sandra Nordemo) som båda startade i kvällens nionde lopp. Countess öppnade bra och tog sig ner i positionen rygg ledaren, Capone satt tredje invändigt. Hårt tempo på loppet, första 500 efter 1.12,7, första varvet 1.13,7. Countess tröttnade med halvvarvet kvar, slutade oplacerad på 1.17,7l/2140. Capone gick fint en bit längre, låg länge fyra men mjölksyran hann ikapp sista biten och han fick nöja sig med sjättepriset på tiden 1.16,1l/2140, vilket är nytt rekord för Capone.

Summering av kvällen, samtliga gick bra och dom tävlade lite sämre än väntat är ursäktade då alla föll för balans-missen, då barfota bak inte alls slog väl ut på kvällens underlag. (Andromeda, Indirah, Cut Him Some Slack, Countess)

I övrigt så gick Gold Igor hem till sina ägare ikväll och lämnade därmed stallets träning.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon