Solvalla + Romme

Dagen inleddes med lunchtrav på Solvalla där det hade kunnat bli en riktig solskenshistoria då vi var nära på en dubbel men en retsam målgalopp ställde till det och vi får istället nöja oss med en triumf till stallet.

Dreams Burn Down var det som snuvades på vinsten. Han har tävlat lite tveksamt på slutet men tog helt klart ett steg i rätt riktning idag då han utmanade om seger efter en invändig resa. Följde i rygg ledaren in på upploppet, vreds ut och spurtade fint men sprattlade till och föll i galopp ett tiotal meter från mål. Hinner fram annars? Är i vilket fall sämst tvåa, nu blev han istället diskad och får ta nya tag.

Desto bättre gick det för Noble Power som verkligen hittat stilen efter sin operation i somras. Tre starter sedan uppehållet med resutat 3-1-1! Denna gång vann Nobbe från dödens, åkandes, med huvan kvar och alla krafter sparade. Tiden blev 1.19,5/2140 på något tung bana, och segermarginalen skrevs till 2 längder. Insatsen belönades med 20 000 kr.

Andra raka för Noble och vi passar på att gratulera uppfödare och ägare Kerstin Johansson, Visby, samt hans skötare Jennifer Persson till denna tidiga julklapp!

Dagen var inte slut än, två hästar kvar till start, dessa på Romme med ägardottern Sandra Nordemo i sulkyn. Först ut var Charisme du Nord som gör en riktigt fin insats som trea efter strulig resa. Hängandes i tredjespår första 500, backades sist invändigt för att sedan lirka sig fram mellan hästar och spurta fint efter sen lucka på upploppet. Tiden blev 1.17,7a/2140.

Sist ut idag var Bottnas Countess som fick en resa i 3e-4e invändigt. Lucka framåt fanns på upploppet men hade inte mycket krut kvar utan höll mest farten och fick nöja sig med 5:e priset på tiden 1.17,1a/2140.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon