Solvalla


Fyra hästar med oss in till Solvalla idag, det bästa kom allra först när Dreams Burn Down städade undan konkurrenterna i lopp 1. Litet fält och kunde tacksamt sitta kvar i kön länge. Gick på i spåren in i slutsvängen och tog sig raskt fram utvändigt om ledaren. Duon la ett par längder ner till dom övriga men Dreamen gick enkelt ifrån och vann på tiden 1.15,2a/2140. Årets första segrare, och det med 2,5 längds marginal. Segern belönades med 30 000 kr.

Vi gratulerar Dreamens ägare Easy KB, Uppsala, samt hans skötare Sara Norrström!

Därefter startade Andromeda du Nord. Tråkigt spår bakom bilen, hängandes en bit i tredjespår men kom sedan ner i 4e ut. Fick gå utan rygg genom slutsvängen, kunde inte komma nära täten och slutade i det slagna fältet på tiden 1.15,4a/1640.

Sist ut av starthästarna var Wille's Onyx. Skötte sig från start och fick positionen utvändigt om ledaren. Genomgående lungt tempo hela loppet men det till trots så bleknade han tidigt och kunde inte vara med och göra upp om det. Kom tillbaka lite över upploppet och slutade ändå på sjundepriset på tiden 1.17,9/2140, men känslan är att han borde kunna bättre än såhär.

Sist ut idag var Bottnas Countess som provade på ett montékval ihop med Jennifer Persson. Detta var dock inte alls Countess melodi och hon galopperade tidigt.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon