Eskilstuna

Trav på Eskilstuna ikväll. Vi hade 4 hästar med oss och vi var helnöjda med samtliga! Vi inledde dagen med hittills obesegrade 3-åringen Last Robin Hood som dock fick nöja sig med andrapriset idag efter en riktigt fin insats. Redan på förhand var loppet en uppgörelse mellan två hästar och segrare i spårlottningen var värsta konkurrenten Van Kronos från Båth som direkt tog hand om ledningen från innerspåret. Claes placerade Robin i rygg. Lustempo (1.25,6 första 1000m) framme i täten bäddade för snabbare avslutning och med varvet kvar till mål placerades Robin i dödens där han tappert gnuggade ledaren hela vägen hem. Robin förlorade med minsta marginal och var förbi kort efter mål. Sista tusen gick via 1.15 och belöningen för det blev 25 000 kr. Tiden över mål, 1.20,2/2140.

I loppet därpå startade Berkut Boko, tillbaka i vår träning sedan ca 2 veckor och prestationen var ett steg i rätt riktning! Hyfsat snabb från start, la sig invändigt och hängde med i rygg hela loppet. Kunde inte ta något på tätduon över upploppet, höll farten till en säker tredjeplats på tiden 1.16,8a/2140. Berkut går garanterat framåt med loppet i kroppen!

Därefter startade Jordan Lee G.L., debut i vår regi och det slutade på absolut bästa sätt. Blev över från start och inledde hängandes i tredjespår innan Claes styrde fram till ledningen. Väl där var det inget snack om saken och Jordan höll konkurrenterna på säkert avstånd hela vägen in i mål. Segertiden blev 1.17,7/2660, marginal till 2:an - 3 längder! Insatsen belönades med 35 000 kr!

Vi gratulerar Jordans ägare Åbron 35 AB, Ockelbo samt hans skötare Jennifer Persson!

Sist ut var She's From Above, en riktig talang som 3-åring men fick 4-års säsongen förstörd av diverse problem, första starten nu som 5-åring och den gav mersmak! Som vanligt lite seg under loppets gång men tog i ordentligt över upploppet och förbättrade sig flera positioner. Idag slutade hon 4:a, en läpp ifrån tredjepriset. Tiden blev 1.16,0/2160. Bättre nästa gång!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon