Solvalla

Tre hästar till start under Solvallas fina tävlingsdag idag där Margaretas fina unghästserie samt V75-finaler var dagens höjdpunkt! Inledde dagen gjorde vi i just Margaretas Tidiga Unghästserie för 3-åriga hingstar/valacker.

Till start där hade vi fine Last Robin Hood som gjorde sin femte start i karriären och imponerade än en gång med en ruggig insats. Från spår ett hamnade han i tredje invändigt, var inte med i den snabba öppningen men hade desto mer sparat till slut då han spurtade friskt till andraplatsen efter en sen lucka. Robin var bara en halv längd efter i mål och passerade linjen på samma tid som vinnaren, superfina 1.14,3a/2140, vilket gör att han delar förstaplatsen om landets snabbaste treåring. Belöningen för den fina insatsen var 150 000 kr.

Därefter startade Cut Him Some Slack i Bronsdivisionens final. Ett lite trist startspår gjorde att vi fick hoppas mest på turen. Det hade vi tyvärr inte med oss denna gång. Claes hade möjligheten att dra tåget först i tredjespår men det hade blivit ett tufft upplägg och istället chansade han att sitta kvar och hoppas på lucka för att kunna utnyttja Curres fina slutspurt. Nu löste det sig aldrig till slut och vi fick gå lottlösa hem. Curre kommer tillbaka! Tiden över mål blev 1.13,9a/2140.

Sist ut var Jordan Lee G.L. som även han tävlade bra. En tapper avslutning resulterade i ett fjärdepris, inte långt ifrån tredjeplatsen. Tiden blev 1.15,9/2160.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon