Solvalla

Fyra hästar med från stallet idag när Solvalla hade V-86. Hemsk bana som blev värre och värre under kvällens gång. Vi inledde iallafall med nu 4-årige Cobbys Supervalue vars karriär hittills kantats av problem men nu äntligen nörjar det se ljusare ut. Hans kvallopp gav iallafall mersmak och han tog sig runt banan med träningsbalans på tiden 1.19,6/2140. Detta var hans första framträdande i "tävlingsmiljö" sedan premieloppet som tvååring och han uppträdde klokt och förnuftigt.

I dagens tredje lopp selade vi ut Capone Sisu som tränat riktigt uppåt på slutet. Här blev dock allting fel, han öppnade vasst bakom bilen men deltog i en överdriven rusning första femhundringen via 09... Fick inte komma ner i ledningen och fortsatte varvet på 14. Tider varken han eller ledaren varit i närheten av förut så det var klart förståeligt att han inte skulle orka utmana på sluttampen. Claes lät honom ta sig i mål i valfritt tempo och vi ursäktar hästen, glömmer insatsen och kommer igen lite senare med bättre klaff taktikmässigt.

I lopp 6 startade vi Provence Gel. På pappret en lite för tuff uppgift, kraftigt uppanmäld och dessutom tempotorsk i loppet. Vi fick även höra av ägaren och tidigare tränaren att hon inte alls trivs på skitig bana så det blev lite för många minusfaktorer att runda idag. Hon avslutade iallafall snabbt, likväl som resten av klungan så det förbättrade inte positionen nämnvärt. Vi fick inga pengar med oss hem, tid 1.16,0a/2140. Vi anmäler på och hoppas poängen räcker till en mer passande uppgift framöver.

Sist ut var 3-årige Last Robin Hood som fortsätter att imponera. Inför detta lopp började underlaget genom sista sväng ge vika och nödlösningen efter drygt 10 minuters fördröjning av loppet blev att placera ut koner vid innerspåret genom hela sista sväng....

När loppet väl släpptes var Robin klart kvickast bakom startbilen. Satt tidigt i spets men släppte ledningen till loppets favorit och kunde smyga med i vinnarhålet loppet igenom. In i sista sväng kunde Claes flytta ut Robin i rygg på dödensplacerade Global Un Poco och när han flyttade ut honom ännu ett spår trodde Robin det var klart och bröt ut ytterligare vilket fick oss att tappa både mark och fart på tätduon. Efter det snedsteget tog han aldrig riktigt tag i bettet igen men travade ändå hem till ett säkert tredjepris på tiden 1.16,3a/2140.

Sjätte starten i karriären så det var helt klart orutin fällde oss idag för han hade spända linor i det läget och satt som klistrad i rygg på loppets vinnare. Kanske inte hade vunnit men utmanat? Vi är iallafall otroligt nöjda med hans insats!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon