Solvalla + Gävle

Full rulle idag! Dagen inleddes på Solvallas lunchtrav där Provence Gel var först ut. Henne plussades det på i värmningen på liven och visst såg hon fin ut i skymundan efter en fin upploppsspurt där fjärdepriset säkrades. Tiden blev 1.15,2/2160.

Därefter startade Capone Sisu som gjorde ett jättefint lopp. Har varit på gång en längre tid och känts helt fantastisk i träning vilket inte riktigt gett utslag i lopp - förrns nu!

Hamnade i rygg ledaren efter en snabb öppning och trots tufft tempo på varvningen kunde han hänga med riktigt fint på slutvarvet och även om han inte kunde rå på vinnaren så hade han lika mycket luft ner till trean. Tiden över mål blev 1.14,2a/1640 vilket innebär 2 sekunders sänkning av rekordet.

Noble Power var vår sista häst till start på Solvalla, och som han gjorde det! Noble kördes resolut mot ledningen och öppnade första halvvarvet på en vass 10-tid. Höll sedan hårt tempo ända hem och var fullständigt ohotad över linjen. Tre längders marginal och seger på nytt rekord 1.14,7a/2140! Segern belönades med 30 000 kr!

Vi gratulerar Noble Powers ägare tillika uppfödare Kerstin Johansson, Visby, och såklart hans skötare Jennifer Persson!

Sedan var det dags för en fullspäckad kväll på Gävletravet som också innehöll jämna fina prestationer!

Där inledde Cobbys Supervalue som gjorde sin andra start i karriären. Denna gång hade han gått framåt ordentligt och verkade trivas bra med autostart. Snabbstartade till ledningen men släppte till favoriten som han sedan kunde tåga med i rygg på loppet ut. Försvarade sig bra från bakomvarade konkurrenter den sista biten men kunde inte rå på ledaren. En riktigt fin andraplats blev det ändå på tiden 1.18,3a/2140 - nytt rekord.

Därefter startade Bottnas Dragon. Placerad som tredje häst i andraspår fick han en fin resa och kunde sitta lugn fram till ca 600 m kvar. Gott gåendes i tredjespår och såg ut att sitta på leken ur sista sväng, men ledaren kontrade och i samma stund stumnade Dragon något och släppte även förbi sig rygg ledaren. Ändå klart fin som trea på tiden 1.16,0a/1640.

Jordan Lee G.L. visade sin stora kapacitet då han, trots två galopper som kostade honom mycket mark, avslutade strålande till femtepriset. Inledde med galopp bakom bilen, plockades ner i trav och hamnade som sista häst i kön. På i tredjespår på bortre långsidan, riktigt bra fart under hovarna i sista sväng men slog på en ny gunga, ner i trav och fick sen ta upp jakten på nytt. Utan galopperna?! Nu blir det iallafall doktorn för att hitta vad som störde honom. TId 1.15,5ag/2640.

Indirah Brook stod på tur och fick en ryckig resa. Bra med från start, hamnade i tredje utvändigt vilket blev andra ut, sedan dödens vilket ganska omgående byttes till femte invändigt. Där satt hon och nästan klättrade i ryggar genom sista sväng, för att avsluta trevligt när luckan kom. Även här blev det ett femtepris, tiden 1.15,8/2160.

Sist ut för kvällen var Cut Him Some Slack som var på banan igen efter drygt en månads tävlingsuppehåll. Curre snabbstartade till ledningen där det bjöds på ett friskt tempo hela vägen. På upploppet började benen bli trötta men kämparglöden sviker aldrig hos Curre som tappert höll greppet om andrapriset på tiden 1.13,3a/2140. Ingen toppform, men han gör det kanon och går framåt med loppet!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon