Örebro

Fina tävlingar på Örebrotravet idag!

Vi inledde med Last Robin Hood i uttagningsloppet till Breeder's Crown för 3-åriga hingstar & valacker. Robin startade senast i slutet på februari så ett snällt lopp bland dom 6 främst placerade var planen. Fin från start och la sig genast tillrätta på innerspåret - tredje invändigt, där satt han loppet igenom och gick i mål som 5:a på tiden 1.15,6a/2100.

Därefter startade Provence Gel. Från spår 10 fick hon positionen som tredje, senare fjärde, häst i andraspår. Gick ut i tredjespår på slutrundan men fick en trött rygg framför sig och kom inte framåt snabbt nog för att kunna göra något i den snabba avslutningen. Kändes jättefin men dålig klaff på loppet. Fick ändå sista pengen på fina tiden 1.14,6a/2100.

Vår trejde häst till start var årsdebuterande D'Laina som chockade oss ordentligt med en snygg seger i sitt uttagningslopp till Breeder's Crown för 4-åriga ston.

Under loppets gång satt hon snyggt placerad i kön i andraspår, men kastade loss på sista bortre långsidan och fick dra tåget som första häst i tredjespår. In på upploppet kopplade hon enkelt grepp på täthästarna och gled undan till en ohotad seger med 2 längders marginal. Laina hade tussarna kvar i öronen på tiden 1.14,0a/2100. Segern var värd 70 000 kr och det var onekligen en årsdebut med mersmak.

Vi gratulerar D'Lainas ägargäng i Easy KB, Uppsala, samt hennes skötare Sara Norrström.

I kvällens sista lopp startade vi Indirah Brook som fick göra jobbet i dödens från start till mål, möjligtvis den position där hon trivs som sämst, och med det i åtanke gjorde hon det riktigt bra som höll fint till andraplatsen på tiden 1.14,4/1640.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon