Gävle


Fyra hästar till start på Gävle idag. Först ut var 3-års debutanten Bizzi Blizz som uppträde väldigt säkert och stabilt när hon enkelt spurtade ner konkurrenterna efter ett lopp i tredje utvändigt. Satt kvar till mitten av sista sväng då hon klev ut som första häst i tredjespår och trots att det blev hårt den sista biten sträckte hon ärligt på sig och gick segrande ur duellen med ett huvuds marginal. Tiden över mål blev snygga 1.16,8/2140 och insatsen belönades med 35 000 kr.

Vi gratulerar Bizziz ägare W.Horse AB & Björn & Ulla Sjöström HB samt hennes skötare Jennifer Persson.

Därefter selade vi ut 3-åriga Baronesse Ima i karriärens andra lopp. Trots ett fjärdespår agerade hon återigen klokt ur volten och rasslade till ledningen innan dom övriga hunnit vända upp. Blev lite hårdare i täten denna gång och ödslade lite energi där. Fick press på sista långsidan och höll tappert grepp om händelserna tills in på upploppet då hon tröttnade något och släppte två ekipage förbi sig. Fick nöja sig med tredjepriset idag på finfina tiden 1.16,0/2140, vilket är den näst snabbaste tiden för 3-åriga ston på voltstart och medeldistans hittills i år.

Tredje hästen ut idag var Bottnas Dragon som hittade ner i andra utvändigt men fick göra jobbet som första häst i tredjespår med dryga 700 m till mål. Låg trea in i sista sväng men tröttnade på upploppet och föll i galopp med fjärdeplatsen på gaffeln. Diskad idag men han kommer igen.

Sist ut var Motoyi Goj som gjorde sin andra start i vår regi. Denna gång var hon klart förbättrad och såg länge ut att gå mot segern men fångades upp i sista steget av en häst med dubbla hennes prissumma. Loppet gjorde hon från ledningen och en halv längd skiljde henne från vinnaren när mållinjen passerades. Tiden över mål blev 1.14,0/1640 vilket är ett nytt rekord över distansen med aktuell startmetod.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon