Örebro

V75 dag på Örebro och stallet startade fyra hästar. Bäst lyckades Provence Gel i det inledande montéloppet där hon tillsammans med Jennifer i sadeln svarade för en fantastisk insats som trea. Startade från spår 8 och blev hängande från start, backades ner sist i fältet och med halvvarvet kvar styrdes hon fram i spåren. Där bet det riktigt bra trots det redan tuffa tempot på tillställningen. Kunde inte rå på loppets ledare men var inte långt efter tvåan i mål. Tiden blev nya rekordet 1.12,6a/1609.

I loppet därpå startade treåriga Baronesse Ima. Detta var hennes tredje start i karriären. Kapabel men knepig, det har vi alltid vetat, och idag kom första "floppen" då hon inte alls fungerade som vi hoppats och dubbla galopper lämnade henne utan pengar. Vi tror att det nya bettet inför denna start blev lite för skarpt och hon vågade inte ta stöd i tömmarna som hon behöver för att trava bra i snabba tempon. Vi hoppas detta är orsaken, men hon kommer kollas upp i veckan för säkerhetskull.

Därefter startade Capone Sisu från bakspår på V75. Riktigt stark och rejäl idag och satt med fina krafter kvar in i sista sväng då han tyvärr generades till galopp av ett annat hoppande ekipage. Det gick riktigt snabbt i det läget och han hittade inte riktigt balansen igen efteråt. Slutade oplacerad på tiden 1.14,7ag/1609, men hade fått en fin tid och säkert en slant utan galoppen ur svängen. I klar uppåtform och startar snart igen!

Sist ut var Reggae Hall som gjorde allt han kunde i sitt lopp. Snabb första femhundring men lite långsammare mittdel av loppet bäddade för en vass avslutning där han helt enkelt inte hänger med. Fick sista slanten på tiden 1.15,0a/2609, men tyvärr har "sommarhästarna" hunnit ikapp honom och han är helt enkelt inte tillräckligt snabb för denna årstid. Nya tag!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon