Solvalla

Elitloppssöndag och vi startade tre hästar. Inledde dagen gjorde New Steel med en rafflande insats från ledningen. Snabb från start och drog sin vana trogen i ett hårt tempo från start till mål. Såg ut att kunna hålla undan med rygg ledaren lirkade sig loss och tog sig förbi dom sista stegen. En andraplats är ändå inte fy skam, dessutom på nya fina rekordet 1.10,9a/1640.

Därefter startade Last Robin Hood i treåringseliten. Öppnade inte lika bra som senast men hittade ändå fin position i andra utvändigt bakom loppets segrare Global Un Poco. Hade lite svårt för det tuffa 11-tempot och kunde bitvis inte riktigt hålla rygg. In på sista bortre långsidan ryckte Claes huvan för första gången i lopp och det blev lite "för bra", Robin tog i och svarade upp hästarna som kom bakifrån men det gick helt enkelt för fort i det läget och han föll i galopp och diskades. Krafter kvar men svårt att säga hur han kunnat stå sig i den snabba avslutningen som blev. Fungerade iallafall fint i jänkarvagn vilket också var första gången i dagens lopp. Vi kommer igen!

Sist ut var Cut Him Some Slack som startade i lärlingseliten ihop med Daniel Selin. Curre bjöds på en ryggresa men "trafikstrul" på sluttampen gjorde att han drogs bak i fältet och fick runda för att sedan spurta ikapp till sjättepriset. Tiden blev 1.11,3a/1640 och med lite bättre flyt på vägen hade vi nog sett Curre längre fram i resultatlistan!

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon