Umåker

Vi inledde september med en långresa upp till Umåker där årets näst sista Breeders Crown uttagningar gick av stapeln. Vi hade tre hästar med och tyvärr blev det lite stolpe ut för samtliga men vi lyckades ändå kvala in Fortune Teller till semifinalen med minsta marginal.

Baronesse Ima var iallafall den som inledde dagen i uttagningsloppet för treåriga ston. Hon hade lottats till ett framspår och alla höll vi tummarna för att vår startkatapult skulle lyckas få en rygg att gå i. Nu blev det värsta tänkbara när Baronesse blev över utvändigt ledaren och tvingades till ett lopp i dödens från start till mål. Höll ändå storstilat i tufft tempo, men mjölksyran kom över upploppet och hon slutade i det slagna fältet på nytt rekord, 1.15,6a/2140. Hon var ändå kraftigt förbättrad mot senaste starten och kommer gå framåt mer och mer för varje lopp nu.

Därefter startade Fortune Teller i dom 4-åriga stonas avdelning. Hon tävlade riktigt bra men från bakspår på vingen fick hon en resa i skymundan en bit bak i fältet. Gick på i spåren men i en vass avslutning är det svårt att tjäna mark på täten. Sträckte sig över linjen som 6:a iallafall och lyckades därmed kvala in till semifinalen, vilket var dagens stora mål, så det känns väldigt skönt! Tiden för Fortune blev 1.13,9a/2140.

Sist ut var Jaguar Hill i 4-års hingstarnas uttagning. Liksom Baronesse fick Jaguar sämsta tänkbara upplägg med dödens där han dessutom blev alldeles för taggad och slösade mer krafter än nödvändigt. Travade jättefint men blev förståeligt trött på sluttampen. Jaggan slutade i det slagna fältet på tiden 1.15,1a/2140. Vi kommer igen.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon