Solvalla

En hel drös hästar in till Solvalla. Vi inledde med ett kvallopp för 3-åriga Quitebeauty som dessvärre får göra ett nytt försök längre fram - tiden 1.22,5/2140 är på pappret godkänd men tyvärr stämde inte travet för Beauty idag, så domarna vill se honom igen innan han godkänns. Vi jobbar på och kommer igen.

Bättre gick det dock för hans hagkompis M.T.Malkin som dundrade till med en andraplats på fina 1.15,5/2140. Han spenderade loppet i fjärde utvändigt, klev med i tredjespår på sista bortre lång och när körande Göran Wester styrde ut på upploppet spurtade Malkin med mersmak till sin fina placering. Tiden är nytt rekord.

Indirah Brook stod på tur i vad som kom att bli karriärens sista lopp. Hon hamnade i 4e, senare 3e invändigt, men bjöd inte till riktig till slut och kom i mål som sista häst på tiden 1.14,7a/2140. Efter loppet beslutades det att Indirah lägger tävlingsskorna på hyllan och inväntar våren för sin nya karriär som avelssto.

I loppet därpå debuterade Federal Agent i vår regi. Han fick ett vilsamt lopp i ryggar invändigt och kunde sedan slinka ut i andraspår. In i slutsvängen såg han ut att ha fina krafter kvar vid sin attack i tredjespår, men innan han nått fram till tätduon klev han över i galopp och grusade sina chanser till något framskjutet. Han slutade istället oplacerad på tiden 1.16,1ag/2140, men får en ny chans på Solvalla redan nästa vecka.

Sist ut ikväll var Motoyi Goj som även hon bjöds på rygglopp. När luckan kom så fanns det inget kvar att åka med och hon slutade i det slagna fältet på tiden 1.15,9a/2140.

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon