2018 - Rekordåret!2018 har varit ett fantastiskt år på många sätt.


På 358 starter vann våra hästar sammanlagt 60 lopp, vilket är rekord i antal årssegrar. Vidare toppar segerprocenten, 17 %, alla tidigare år. 48 andraplatser och 29 tredjeplatser har tillsammans med alla övriga fina prestationer och placeringar resulterat i 5 696 338 kr i inkörda pengar. Inte bara som tränare, utan även som kusk har Claes sett sin bästa säsong hittills med 81 segrar och över 8 miljoner inkört!


Pratar vi tränarstatistiken så är ju detta såklart mycket tack vare den otroligt fina treåringskullen med kungen Jaguar Dream i toppen. Tre vinster blev det under säsongen, med seger i uttagningsloppet till Svenskt Travkriterium på toppen. Vi har dock svårt att glömma hans rejäla insats som tvåa i finalen av korta E3, eller hans fina prestation som fyra i finalen av Breeder's Crown. Jaguar Dream, eller "Gunde" som han kallas, gjorde bokslut med 14 starter och 1 202 500 kr insprunget.


Stor hjälp att nå målen fick vi även av Up To Me som visade sig vara en ruggigt fin tävlingshäst. 11 starter senare kan hon runda av säsongen med fyra vinster och 547 000 kr insprunget. Up To Me gladde sina ägare med segrar i bland annat E3 Consolation och ett uttagningslopp till Breeder's Crown, men även en mersmakande andraplats i ASVT Trottex auktionslopp.


Även Flaming Ace Sisu fyllde sin säsong med rejäla prestationer i tuffaste omgivning, tills hon äntligen fick ta en välförtjänt triumf i Plåt-Svens Minne på Romme med 100 000 kr till vinnaren. På 13 starter blev det bokslut vid 354 500 kr som såklart har varit ett starkt bidrag till "rekordåret".


Vi tar tillfället i akt och passar på att glädjas åt att samtliga treåringar denna årskull har kommit till start vilket pekar på att vi är på rätt spår med vårat upplägg för unghästarna, och visst ger det en bra spark i baken när ett par stycken i kullen dessutom kunnat tampas mot dom bästa!


En annan prestation att nämna under 2018 var fyraåringen Baronesse Ima som drog in 300 000 kr på ett bräde när hon visade upp sig från sin bästa sida och enkelt spårade hem Margaretas Tidiga Unghästserie.


Även om några lopp stuckit ut pengamässigt så har alla hästar bidragit på ett eller annat sätt. Om inte med segrar och inkörda pengar, så har de åtminstone gjort oss ett par erfarenheter rikare. Gråa hår kan vara förargligt men det bygger på kunskapen i teamet för framtiden.


På tal om team så Ett stort tack för årets fina insatser riktas också till stallets personal som kämpat på i vårt och torrt. Alla är dom delaktiga bakom hästarnas prestationer, men kanske främst ser vi dom som också kör lopp själva. Där kan vi nämna Sandra Nordemo som ordnat 7 segrar åt stallet under året som varit, tätt därefter hittar vi Kevin Gondet & Linn Stolt som båda bidragit med 2 segrar var.


Vi rundar av det hela med att tacka alla stöttande hästägare - utan er finns inte travet. Vår vana trogen så har samtliga segrar knåpats samman till en vinnarfilm som ni hittar nedan!


Låt oss nu spänna bågen och tillsammans göra 2019 till det bästa året hittills!Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon