210202


Fullt ös idag med fem hästar till start på Gävles lunchtrav och sedan avrundning på kvällen med en häst till start på Örebrotravet.


Först ut var Bottnas Gouverneur som gjorde första starten sedan maj 2020. Den långa frånvaron bekom honom inte nämnvärt då han tog sig direkt in på prispallen med en fin tredjeplats trots mycket grovjobb under resans gång. Inledde hängandes i tredjespår för att sedan landa i dödens efter 500m. Fick en chans att smita ner i tredje invändigt på sista bortre lång och fullföljde loppet därifrån. Lite stumma ben tillslut men klart förståeligt i comebacken. Tiden blev 1.15,7a/2140.


På tur stod Blownaway som på nytt gjorde ett försök över 2640 m. Snabb från start och sändes till täten som hon sedan släppte i utgången av första sväng för att fullfölja loppet i rygg ledaren. Slagen redan med halvvarvet till mål då hon inte kunde följa tätduon i tempoökningen. Även här lite trötta ben tillslut, men höll farten godkänt till fjärdepriset på tiden 1.16,2a/2640.


Bank Blow var tredje hästen till start. Fint med från start och hittade position i rygg ledaren. Letade sig ut i andraspår genom sista sväng men kunde inte utmana tätduon, höll dock ett säkert grepp om sitt tredjepris på nya rekordet 1.16,7a/2140.


På tur stod 3-årige Gauguin som gjorde sin tävlingsdebut, detta mot äldre hästar. Skötte sig fint från springspåret trots lite stappliga steg när ekipaget vände upp. Öppnade stiligt fram till täten av klungan, men när striden om positionerna lagt sig i fältet var det dödens som blev över. Travade där fram till dryga varvet kvar till mål då attacker började ta sig framåt via tredjespår. I det läget tog Gauguin över täten men fick aldrig riktigt sitta ifred i ledningen. Ledde in på upploppet men fick ge upp segern för att istället landa en riktigt fin andraplats. Tiden över mål blev 1.18,2/2140.


Sist ut i Gävles snöyra var Very Charming. Här inleddes första varvet på rad med Very Charming som fjärde häst i kön. Med tusingen kvar till mål styrde Claes fram i andraspår. Försökte utmana ledaren men fick ge sig och istället kamma hem andraplatsen med god marginal ner till loppets trea. Tiden över mål blev 1.16,9/2160.4 av 5 hästar på Gävle slutade på pallen och pricket över i denna tävlingsdag ordnade montéspecialisten Sebastian Hall som tillsammans med skötare Ellen tog sig till Örebro. I vanlig ordning satt Emilia Leo i sadeln och bjöd Sebastian på en fin resa via andra utvändigt för att sedan ge sig ut för attack via tredjespår med varvet till mål.


Bjöd på en kort men intensiv duell mot Star Advisor Joli över sista bortre långsidan för att sedan fullfölja loppet i ensam majestät mot en enkel seger med 5 längders marginal. Tiden över mål blev 1.15,3/2160 och segern belönades med 30 000 kr.


Sebastian tog sin 12:e montéseger i karriären och med dagens segercheck tog han sig över 900 000 kr intjänat.


Vi gratulerar ägande Stall Garant samt skötare Ellen Bergman till Sebbes fina prestation!


#SebastianHall #Gauguin #VeryCharming #Blownaway #BottnasGouverneur #BankBlow