210305

Full rulle på Solvalla med sju hästar till start från stallet.


Inledde tävlingsdagen tillika sin egen tävlingskarriär gjorde treåriga S.G.Chandelier. Hon skötte sig strålande och via rygg ledaren kunde hon leverera en fin tredjeplats på tiden 1.18,2/2140.


På tur stod Eddy West som fortsätter i samma häftiga stil han hittade i höstas. Denna gång snabbstartade han till ledningen och väl där släppte han ingen i närheten. Efter en snabb avslutning landade totaltiden på 1.14,2a/2140, helt okörd med 3,5 längds marginal


I sulkyn satt uppfödare och ägare Göran Wester. Segern belönades med 40 000 kr och vi riktar ett stort grattis till Göran och Eddys skötare Sara Norrström!


På tur stod Happy Romeo som följde upp med en stilig andraplats efter ett lopp i kön. Kunde spara spurten till utgången av sista sväng och avslutade vasst i en redan snabb finish. Nådde inte hela vägen fram men ska inte skämmas för sin prestation. Tiden över mål blev 1.14,5a/2140 och insatsen inbringade 20 000 kr. Tack vare dagens slantar återstår nu bara ett par hundralappar innan Romeo tar sig över halvmiljonen intjänat!


Angel From Above till start därefter. Hon har tävlat på med mersmak under sadel i sina senaste lopp men fick nu ta en tur med biken på. Startspår en bit ut på vingen genererade en resa i tredje utvändigt där hon kunde sitta still fram till upploppsrakan. Styrdes på och avslutade med bra fart under hovarna till femtepriset på tiden 1.14,9a/2140.


Guldfuxen till start i loppet efter Angel. Jaguar Dream, favoritspelad och en positiv uppgift på pappret. Var påväg mot ledningen då han bjöds på en riktig tackling av ett galopperande ekipage in i första sväng. Höll sig på benen men tappade fart och position på händelsen, och det som annars hade blivit ett lopp i ledningen (?) blev istället en svettigare insats i dödens. Plockade ner ledaren på upploppet men fick sedan ge sig mot snabbspurtare som liftat med i ryggar under resans gång. Ett femtepris blev det till slut på tiden 1.14,3a/2140. Prestationen bättre än resultatet.


Tävlingsdagen avrundades med två treårstjejer i samma lopp och för dem båda handlade det om debut. Eowyn, körd av Göran Wester, lyckades bäst efter en resa som sista häst i andraspår. Trots att hon drogs bakåt av trött häst på slutrundan så kunde hon trixa sig loss och utnyttja en mersmakande spurt över upploppet till tredjepriset på fina debuttiden 1.16,9/2140.


Vår andra deltagare i loppet, Wilda Knight, gjorde en strålande insats även hon men blev fast på innerspåret med alla krafter i behåll. Tiden för Wilda blev 1.17,3/2140 vilket räckte till en 7:e plats.


#AngelFromAbove #Eowyn #WildaKnight #SGChandelier #HappyRomeo #JaguarDream #EddyWest

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon