210326Sex hästar till start under fredagskvällens trav på Solvalla.

Först ut var Eowyn med ägare Göran Wester i sulkyn. Skötte sig fint i startvolten och fann position som tredje häst i andraspår. Sparade spurten tills ekipagen svängde in på upploppet och bjöd där på en mersmakande långsida fram till tredjepriset på tiden 1.18,5/2140.

Eowyns stiliga pallplats följdes upp av ännu en fin treåringsinsats. Dozen Of Oysters gjorde tävlingsdebut och tacklade den sysslan som en rutinerad tävlingshäst.


Duktig från start och hittade position i dödens - dock ett riktigt märkligt kört lopp med ett utdraget fält och tre hästar en lång lång bit framför övriga. Deras fartfest straffade sig dock och när Claes bad Dozen Of Oysters att ta upp jakten på sista bortre lång var han snabbt ikapp i deras ryggar. Sparade sista spurten till upploppet och kunde enkelt koppla greppet till en säker seger med 1,5 längds marginal. Tiden över mål blev 1.17,4/2140 och insatsen belönades med 60 000 kr.


Här gratulerar vi Dozens ägargäng i Easy KB samt skötare Janina Glad!


På tur stod Eddy West, körd av ägare Göran Wester. Favoritspelad och med fina resultat i bagaget, dock utrustad med ett knepigt startspår i nummer 8 bakom bilen. Laddades från start men blev hängande i tredjespår innan han kunde landa i dödens ur första sväng. Tufft tempo på loppet och en svettig tryckare på ledaren på sista bortre lång satte sig i benen och Eddy slutade i det slagna fältet på tiden 1.14,8a/2140. Eddy kommer igen!


Cobbys Forever stod på tur. Hon snabbstartade till rygg ledaren men klev fram inför halvvarvspasseringen och övertog täten. Väl där höll hon tempot vid liv och svarade för en fin prestation även om hon stumnade lite över upploppet och fick nöja sig med fjärdepriset. Tiden blev 1.14,4a/2140 vilket är dryga sekundens sänkning från tidigare personbästa över distansen.


Därefter startade Vine Vision. Han fick en resa i tredje ytter men gick hem lottlös efter en galopp i sista sväng.


Sist ut var Bottnas Gambler som även han slutade oplacerad efter ett lopp som tredje häst i andraspår. Fick inga slantar med sig men sänkte sitt personbästa med dryga sekunden.


#BottnasGambler #VineVision #CobbysForever #EddyWest #DozenOfOysters #Eowyn

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon