top of page
INFORMATION

TRÄNINGSCAMPEN ligger i Gottröra, ca 20 minuters bilfärd från Arlanda. Här finns ca 45 boxplatser fördelat på fem stallbyggnader, där ett utav stallen är avsett enbart för unghästar för att enkelt kunna hålla 1- och 2-åringar separerade från tävlingshästarna för att minimera smittorisken.

Ett ledord hos oss är utevistelse och för att kunna erbjuda möjligheten till lösdrift året om finns flertalet ligghallar och uppvärmda vattkoppar fördelade på gårdens många hagar. Hagarna är väl tilltagna med stora ytor att röra sig på, och i den mån det går har vi hästarna ihop två eller fler i hagen, då den sociala biten är viktig den med för en glad och positiv häst.

 

Livet på lösdrift är mer regel än undantag då det handlar om unghästarna. En del i stallets unghästkoncept är mycket utevistelse vilket tillgodoses då unghästarna går ute dygnet runt. Vi upplever att de håller sig friska och glada, samt stärks i knopp och kropp av den mängd rörelse boendet på lösdriften medför.

Även vissa äldre hästar visar positiv effekt av att gå på lösdrift och då ser vi till att de individer som mår allra bäst av detta får behovet uppfyllt året om, även om de allra flesta hästarna i stallet trivs bra med utevistelse dygnet runt under sommarhalvåret.

Träningen anpassas alltid efter varje individs enskilda behov. Alla hästar är olika och även om en grundidé är bra att utgå ifrån, så har variationen i träningsmöjligheter visat sig vara en nyckel till framgång.

 

Här kan vi träna på:

  • 800 m rundbana

  • 600 m rakbana

  • 400 m djupsandbana

  • ca 15 km kuperad slinga för både jogging & backintervaller

  • Stora ytor skog och mark vid ridträning.

TRÄNINGSAVGIFTEN för att ha en häst hos Stall Sjöström är för närvarande:

  • 440 kr/dag för 1-åringar fram till årsskiftet som blivande 2-åring.

  • 490 kr/dag för 2-åringar och äldre.

I ovanstående priser ingår box och hage, kraftfoder, hösilage, strö, skoning, träning samt daglig skötsel och omvårdnad av er häst.

Kostnader som kan tillkomma är:

Grimma, täcken, bandage, övrig egen utrustning till hästen, veterinärkostnader, alternativbehandling så som kiropraktik och massage, avmaskning och vaccinering, transport till banor (60 kr/mil), körprovision vid catchdriver, samt skötarens utselningsavgift vid tävling.

MercedesHall-07.jpg
bottom of page